Dončića kritike prizadele, a mu dale novo perspektivo

Košarka 24. Feb. 202217:48
Delite:
Luka Dončić. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Lastnik ekipe Dallas Mavericks Mark Cuban je priznal, da so Luko Dončića kritikena račun Luke Dončića o njegove teže na začetku sezone 22-letnika zelo prizadele.

Dončić na začetku letošnje sezone ni bil v najboljši fizični pripravljenosti. To se je kazalo tudi na parketu. Njegove predstave niso bile tako dobre, kot smo jih od trikratnega udeleženca tekme vseh zvezd vajeni. A skozi sezono je zvezdnik Dallasa počasi prihajal v formo, zdaj se ga že omenja v širšem krogu favoritov za naziv najkoristnejšega košarkarja sezone v ligi NBA.

O kritikah je spregovoril tudi lastnik Dallasa Mark Cuban, ki je dejal: “Mislim, da mu ni bilo všeč, da so govorili, da je pretežak. Očitno si je komentarje vzel k srcu, ugotovil je, da je potreben določen nivo discipline, da ostaneš v dobri pripravljenosti.”

Dončić po (za svoj nivo) skromnejšem začetku sezone zdaj v povprečju dosega 27,5 točke na tekmo in več kot 9 skokov ter asistenc. Tudi odstotek meta je vedno boljši. Dončić je v začetku decembra priznal, da mora nazaj na svoj pravi nivo. Povedal je, da se je po olimpijskih igrah, kjer je s slovensko reprezentanco osvojil četrto mesto, preveč sprostil. Na priprave Dallasa pred začetkom sezone naj bi prišel težek skoraj 118 kilogramov.

Dončić je, po besedah Marka Cubana, dobil novo perspektivo: “Zdaj ve, kaj mora narediti. Mislim, da se je začel zavedati, da če hoče biti najboljši (in jaz verjamem, da je to njegov cilj), mora imeti določene stvari pod nadzorom.”

Komentari

Vaš komentar