Goran Dragić končno dočakal prekinitev pogodbe

Košarka 15. Feb. 202215:23 > 16:012 komentarja
Delite:
Goran Dragić; foto: Guliverimages

Goran Dragić se je s San Antonio Spurs dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe, s čimer bo postal prosti košarkar, poroča Shams Charania. Slovenski organizator igre bo lahko podpisal pogodbo s klubom po svoji izbiri. Interesentov naj ne bi manjkalo, favoriti so po poročanju v ZDA branilci naslova Milwaukee Bucks.

San Antonio je po Phoenixu, Houstonu, Miamiju in Torontu postal peti klub Gorana Dragića v ligi NBA, a za Ostroge ne bo vpisal niti enega nastopa. Pričakovano ga je petkratni prvak, ki je sredi prenove moštva, izplačal.

Dragić je sicer imel pogodbo le še do konca sezone, po kateri mu letos pripada 19,4 milijona dolarjev. Za kolikšen delež se je uspel dogovoriti ob t.i. buyoutu, ni znano. Si je pa, ker je odigrane že približno dve tretjini rednega dela letošnje sezone, že zagotovil sorazmerni delež od omenjenega zneska.

Kdaj lahko podpiše z novim klubom?

Če bo Goranova prekinitev pogodbe uradno urejena še danes, bo prosti košarkar sicer postal šele v četrtek, 17. februarja. Po pravilih lige NBA mora vsak košarkar po prekinitvi skozi t.i. waiver proces, ki traja 48 ur. V tem času imajo preostala moštva možnost prevzema njegove obstoječe pogodbe. A ker mu letos pripada kar 19,4 milijona dolarjev, za to praktično ni možnosti. Z izjemo Oklahome pa v ligi ni ekipe, ki bi imela za takšen znesek dovolj prostora pod omejitvijo plač. Pričakovati je torej, da si bo Dragić nov klub uradno našel v četrtek ali pozneje.

Favorit Milwaukee

Z naslednjim klubom bo najverjetneje podpisal pogodbo za veteranski minimum do konca sezone. Kot košarkar z več kot deset let izkušenj v ligi, znaša njegov minimum 2,6 milijona dolarjev.

Zanj naj bi se zanimala šesterica, a najglasneje se omenja Milwaukee Bucks, ki so lani še drugič v klubski zgodovini osvojili šampionski prstan in se trenutno spopadajo s pomanjkanjem branilcev, potem ko se je poškodoval še Pat Connaughton.

V vrsti stojijo še LA Clippers, LA Lakers, Chicago Bulls. Brooklyn Nets in Golden State Warriors. Dallas Mavericks pa naj ne bi več bili med resnejšimi kandidati, potem ko so v menjavi iz Washingtona pripeljali organizatorja igre Spencerja Dinwiddieja.

Čeprav so podpisali Dinwiddieja, nekateri Mavsov še ne izključujejo iz boja za podpis Dragića. Foto: AP Photo/Joel Auerbach via Guliver

Dragić je čez lužo sicer odšel že leta 2008 in tam odigral 872 tekem v rednem delu in 56 v končnici. Še v končnici leta 2020 je bil izvrsten, ko se je z Miamijem prebil vse do finala proti Lakersom, a se poškodoval že na prvi tekmi. Letošnja sezona se mu je za zdaj povsem ponesrečila, potem ko se je moral zaradi menjave preseliti v Toronto, kjer je pristal na stranskem tiru.

V letošnji sezoni je za Kanadčane odigral le pet tekem. V lanski, ki jo je vso še odigral za Miami, pa je v 26 minutah igre v povprečju prispeval 13,4 točke, 3,4 skoka in 4,4 asistence. Iz igre je metal 43,2 odstotno, za tri 37,3 odstotno in s črte prostih metov 82,8 odstotno.

Komentari

Vaš komentar