Goran Dragić v Miamiju, toda …

Košarka 3. Jan 202213:381 komentar
Goran Dragić; foto: Guliverimage

Najbolj izkušen slovenski legionar v ligi NBA je znova prestopil prag Miami Heat. V prostorih floridskega moštva marljivo trenira, vseeno pa so možnosti, da bi znova zaigral za klub, s katerim je bil tudi del finala lige, minimalne.

Ob številnih okužbah, zdesetkanih kadrih in podpisovanju desetdnevnih pogodb s košarkarji iz razvojne lige ali prostimi igralci, s katerimi klubi krpajo kadre, je pred dnevi odmevala izjava trenerja Toronto Raptors. Nick Nurse je namreč na novinarski konferenci dejal, da Goran Dragić ni del klubske prihodnosti. S tem je dal dokončno vedeti, da se bo ljubljanski veteran v Kanado morebiti vrnil le še kot tekmec.

Dragić sicer še naprej ostaja član Toronta. V veljavi je tudi dogovor, po katerem je klub košarkarju dovolil umik iz ekipe. To se je zgodilo ob koncu novembra. Do danes se Ljubljančanov klubski status ni spremenil. Finančna matematika, po kateri bi Gogi v novo okolje prenesel obstoječo pogodbo, ki mu prinaša 19 milijonov ameriških dolarjev, ostaja prezahtevna za morebitne snubce.

Govorice o skorajšnji selitvi v Dallas so nekoliko potihnile. Zato pa je pred dnevi završalo v Miamiju. Predvsem po tem, ko je Dragić obiskal dvorano, ki je v lasti Miami Heat, in tam opravil nekaj treningov, opažen pa je bil tudi na tribuni tekme proti Washingtonu. A možnosti, da bi ”koseški zmaj” letos znova zaigral za moštvo s Floride so minimalne ali kar nične. Največjo oviro predstavlja pravilo, ki preprečuje klubom, da košarkarje, ki so jih v kupčiji poslali v novo okolje, nato neposredno vrnejo.

Toda Miami je za zlatega slovenskega kapetana po Ljubljani drugi dom. Tam čaka tudi na razplet klubske zagonetke. Spomnimo, ta mora biti razrešena do 10. februarja. Ob tem pa se seveda poraja tudi vprašanje, na kakšen način bo dogajanje v zadnjih mesecih vplivalo na poletno odločitev o nadaljevanju kariere.

Komentari

Vaš komentar