Iz tabora bojevnikov: Dončića lahko ustaviš samo, če …

Košarka 18. Maj 202216:30 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Jed Jacobsohn via Guliverimage

Pred srečanjem prve tekme finalne serije zahoda v ligi NBA smo pokukali še v štab nasprotnikov Dallasa, torej v San Francisco, k bojevnikom. Zavedajo se težke preizkušnje, a so razumljivo visoko samozavestni.

Eden izmed najizkušenejših mož v ekipi Golden Statea, Draymond Green, je razkril recept, po katerem se bodo na koncu serije skupaj s soigralci lahko veselil napredovanja v finale lige NBA.

“Težek dvoboj za nas. Domača naloga je zmanjšati število izgubljenih žog. Napajali se bodo na naših napakah, če pa oklestimo številko izgubljenih žog, lahko mirno postavimo obrambo,” je na svojem podkastu dejal Green. Besede so vsekakor na mestu, Warriors so žogo izgubili na skoraj 16 odstotkih posesti v letošnji končnici, kar je najslabše med vsemi štirimi ekipami, ki se še borijo za naslov.

“Imam izkušene fante”

Na peti tekmi serije z Memphisom so nasprotniku žogo “doniral” kar 22-krat, prav Green pa v tem segmentu statistike pri bojevnikih vodi, saj je v šestih tekmah proti grizlijem skupno žogo “izkašljal” v 24 napadih.

Trener ekipe Warriors Steve Kerr stavi na izkušnje: “Samozavestni smo. Moji igralci so bili v takšnem položaju že neštetokrat, vsaj tisti igralci, ki sestavljajo ogrodje moštva. Imam pogumne fante, ničesar jih ni strah, izkušnje nam bodo zagotovo prišle prav.”

Na vprašanja, kako ustaviti Luko Dončića je moral odgovarjati pribočnik Stepha Currya, drugi del dueta “Splash Brothers”, Klay Thompson. “Kako ustaviti ekipo, ki ima Luko? Igrati ‘na polno’ in zaupati svojim soigralcem,” je kar malce nezainteresirano godrnjal Klay.

Opazno je, da so igralci Golden Statea samozavestni, a jih nekje v notranjosti zagotovo gloda misel na to, da bi se jim Luka razigral. Že prva tekma serije bo ponudila kar nekaj odgovorov. Golden State bo Dallas gostil danes ponoči ob 3. uri po srednjeevropskem času.

Statističen “ocvirek”

Prvi zvezdnik Warriors, Steph Curry ima med vsemi košarkarji lige NBA od leta 2013 “za pasom” največ takih tekem, ki jih je v prid svoje ekipe odločil v zadnjih petih sekundah srečanja. Nabralo se jih je kar osem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!