Cepljenje v ligi NBA: “James, moral bi se izpostaviti”

Košarka 4. Okt 202111:01 > 11:04
Enes Kanter in LeBron James; foto: Guliverimages

Medtem ko naj bi bilo v ligi NBA cepljenih kar 95 odstotkov vseh košarkarjev, pa se je turški zvezdnik v dresu Bostona Enes Kanter obregnil ob pasivnost prvega zvezdnika lige LeBrona Jamesa, ki se ni želel izpostavljati.

Steve Kerr, trener Golden State Warriors, se je v nedeljo pohvalil, da se je krilni košarkar omenjenega moštva Andrew Wiggins kot zadnji odločil za cepljenje proti Covid-19.

Po poročanju športne mreže ESPN se je odstotek cepljenih v ligi NBA povzpel na 95 odstotkov.

Kar nekaj prahu pa je ob tem dvignil turški center Enes Kanter, ki je komentiral nedavni javni nastop LeBrona Jamesa. Prvi zvezdnik Los Angeles Lakers je namreč pred dnevi izjavil, da se je sam sicer cepil, a se ne želi postavljati v vlogo tistega, ki bi pozival ostale, naj se mu pi tem pridružijo.

“Ko sem to slišal, sem bil razočaran. To je smešno. LeBron James je eden od obrazov lige. Je prvi, ki bi se moral izpostaviti. Povedati bi moral, da se je cepil in spodbuditi širšo skupnost k cepljenju in reševanju življenj. Nisem mogel verjeti. Upam, da se bo podučil,” je v intervjuju za CNN dejal Kenter in izsek pogovora delil na svojem twitter profilu.

Dončić: To je moja stvar

Da se je odločil za cepljenje, je pred dnevi potrdil tudi Luka Dončić. Tudi on pa se ob tem vprašanju ni želel pretirano izpostavljati in opredeljevati. “To je moja zasedba stvar. Vsak se sam odloča zase,” je dejal član Dallasa.