Kidd bo Porzingisa vrnil na “njegov” položaj

Košarka 30. Sep 202111:41 > 11:50
Luka Dončić Kristaps Porzingis
Luka Dončić in Kristaps Porzingis, foto: Guliverimage.

Jason Kidd je že ob prihodu na klop Dallas Mavericks dejal, da bo ena od njegovih prioritet znova dvigniti nivo igre Kristapsa Porzingisa. To bo poskušal doseči tudi s spremembo njegovega igralnega položaja.

Luka Dončić seveda ostaja na položaju organizatorja igre. Z njim bo branilski dvojec tvoril Timmy Hardaway, ki je minulo poletje z Dallasom podpisal novo štiriletno pogodbo. Na položaju nizkega krila bo začel Dorian Finney-Smith, visokega krila Kristaps Porzingis in centra Dwight Powell, je začetno peterko pred novo sezono razkril glavni trener Jason Kidd.

“Moja filozofija je takšna, da ne gledam, če je igralec krilni center ali center. V igro postavim najboljše igralce in jih uporabim v različnih situacijah. Porzingis lahko igra na obeh položajih, a vsaj na pripravah bo igral na štirici,” je ob druženju z novinarju dejal nekdanji izjemni organizator igre, ki je na klopi nasledil Ricka Carlisla.

Jason Kidd je po porazu proti Charlottu izgubil živce, foto: Guliverimage.

Porzingis je v New Yorku tri leta igral večinoma prav na položaju krilnega centra, po selitvi v Dallas pa skoraj izključno na položaju centra. 221-centimetrov visoki Latvijec je sicer večkrat poudaril, da mu bolj odgovarja prav položaj krilnega centra, tej želji je, kot kaže, Kidd ustregel.

Želel si je menjave

Porzingis naj bi bil fizično odlično pripravljen na novo sezono in se veseli novega začetka v Dallasu, še med lansko sezono si je celo želel menjave v novo moštvo. To mnenje je zdaj spremenil, poročajo v ZDA.

“Ob koncu lanskega leta si je Porzingis želel menjave. Kot vem, si zdaj, ko je Dallas dobil novega trenerja, želi svežega začetka. Je zdrav, lahko je delal na svoji igri, tudi na svojem telesu. Lani sicer ne bi zahteval menjave v drugo ekipo, dovolj je pameten, da to razume. A zdaj je znova optimističen,” je razmišljanje Porzingisa razkril Tim MacMahon, novinar ESPN, ki že vrsto let podrobno spremlja vso dogajanje v Dallas Mavericks.