Kidd se zahvaljuje za zbadanje, Luka živi svoje sanje

Košarka 18. Maj 202212:27 > 13:25 0 komentarjev
Luka Dončić
Luka Dončić v pogovoru z Jasonom Kiddom. Foto: AP Photo/John McCoy via Guliver.

Temperatura pred obračunom Dallas Mavericks in Golden State Warriors narašča. Finalna serija zahodne konference v ligi NBA se danes ponoči ob 3. uri začenja na zahodni obali ZDA v San Franciscu.

Pred potjo v Kalifornijo je v javnost prišla zanimiva informacija.

Nekdanjemu košarkarju Indiane, zdaj pa analitiku za TV postajo TNT, Reggieju Millerju, naj bi se trener Dallasa Jason Kidd zahvalil, ker je pred začetkom sezone zbadal Luko Dončića: “Če nekaj slišiš od svojega starša oziroma v tem primeru trenerja, gre lahko skozi eno uho noter, skozi drugo ven. Če pa to reče nekdo drug, ima to lahko dejansko učinek.”

Član hiše slavnih je seveda govoril o tem, kako je pred sezono Dončića zbadal zaradi njegovih odvečnih kilogramov.

Luka živi svoje sanje

Miller in slavni komentator Kevin Harlan sta zvezdnika Dallasa kritizirala tudi zaradi prepogostega prigovarjanja sodnikom, kar je slovenski košarkar tekom sezone praktično opustil.

Stephen Curry in Klay Thompson sta izjemna, toda ne pozabimo na Draymonda Greena. V napadu morda res ni odličen, toda ima vsekakor vpliv v vseh ostalih prvinah košarkarske igre. Zelo ga spoštujem,” je pred prvo tekmo o nasprotnikih razlagal Luka.

Nadaljeval je v njemu podobnem slogu: “Sploh si nisem mislil, da bom tukaj. Živim najboljše življenje, to so moje sanje. Pred sedmo tekmo s Phoenixom sem si rekel, da utegne biti to moja zadnja tekma NBA sezone. A nisem še bil pripravljen končati, tako močno sem si želel igrati košarke. V veselje mi je igrati.”

Navajen na dvojno kritje

Luka je na vprašanja novinarjev, ki so želeli izvedeti, ali je pripravljen na obrambo nasprotnikov, odgovoril: “Pričakujem, da me bodo Warriors nekoliko pogosteje prevzemali in name dajali po dva igralca, toda tega sem navajen. Saj so to počeli tudi ostali v rednem delu sezone.”

Dodal je, da se tega pravzaprav veseli: “Mislim, da v takšnih situacijah igramo najbolje. To je košarka 4 na 3, imamo še kar nekaj odličnih igralcev. Pripravljeni smo na vse.”

Foto: AP Photo/Jed Jacobsohn via Guliverimage

V letošnji izvedbi končnice Warriors doma še niso izgubili (6-0). “Dončiću uspevajo neverjetne številke, serijo proti Phoenixu je zaključil izjemno,” je o Slovencu z izbranimi besedami govoril prvi zvezdnik Golden Statea, Steph Curry.

Ekipi Warriors in Mavericks sta se letos v rednem delu pomerili štirikrat, Dallas je slavil kar trikrat, enkrat tudi v gosteh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!