LeBron razkril, zakaj je Dončić njegov najljubši igralec

Košarka 11. Jun. 202213:50 > 13:541 komentar
Delite:
Foto: David Richard-USA TODAY Sports via Guliver

Kdo je najljubši košarkar Luke Dončića v ligi NBA, najverjetneje veste. Morda niste vedeli, da je tudi slovenski zvezdnik v štirih letih igranja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu tako zlezel pod kožo LeBrona Jamesa, da je tudi on postal najljubši igralec samooklicanega "kralja". Zdaj je član Los Angeles Lakers razkril še svoje razloge za izbor Slovenca.

Pred približno mesecem dni se je LeBron James, ki se letos senzacionalno z Jezerniki ni uvrstil v končnico lige NBA, nekoliko kratkočasil. Na Twitterju je tako sledilce pozval k postavljanju vprašanj in odgovoril, kdo je njegov najljubši igralec v ligi NBA. LeBron je izstrelil. “Luka. On je moj najljubši igralec!!”

V petek je izšla nova epizoda oddaje The Shop: Uninterrupted, v kateri je gostoval tudi 37-letni superzvezdnik in pojasnil svojo odločitev. “LeBron, zakaj je Luka tako poseben, da si ga pred kratkim oklical za svojega najljubšega igralca,” je vprašal voditelj Paul Rivera.

“Njegova velikost. Ogromen je! Visok je 201 centimeter in igra na položaju organizatorja igre. Kljub svoji teži ima izjemen nadzor nad žogo. In še najpomembneje, njegov pregled nad igro. Lahko popolnoma nadzoruje tekmo, pa mu sploh ni treba vreči na koš,” je Slovencu laskal LeBron.

Foto: Guliverimage

“Igra v povsem svojem ritmu”

Predvsem se veteran lige NBA, za katerim je že 19 sezon in je štirikrat osvojil tudi šampionski prstan, navdušuje nad Dončićevo sposobnostjo igranja v povsem svojem tempu.

“Dobesedno lahko desetkrat popelje žogo v napadalno polovico igrišča in v vseh desetih primerih pride do položaja, ki si ga je zamislil. Zato, ker igra v povsem svojem ritmu,” je dodal LeBron in nato podrobneje pojasnil, kaj je s tem mislil.

“Ve, kako se odzvati, ko igra pick and roll, ne glede na odgovor obrambe. Zaveda se, da lahko brez težav menja smer, ker le nastavi ramo in hkrati ve, da ko pride pomoč, mora le upočasniti in svoje opravi s pivotiranjem, eurostepom, niti mu ni potrebno skočiti in branilec kar zleti mimo. Vse je njegova glava.”

Vedno ga je izbral v svoje all-star moštvo

Da je LeBron do Donića zelo naklonjen je sicer znano že dolgo. Nenazadnje je Luka na vseh treh dosedanjih tekmah vseh zvezd zaigral skupaj z Jamesom. V vseh treh primerih ima zasluge za to, da sta postala soigralca, prav zvezdnik LA Lakers, ki je vedno kot kapetan izbiral svojo ekipo in vanjo tudi uvrstil slovenskega člana Dallas Mavericks. Z ramo ob rami sta tudi vse tri ekshibicijske tekme dobila.

Na tekmi zvezd vedno član “Team LeBron”. Foto: Kyle Terada-USA TODAY Sports via Guliver

Želi si lastiti svojo NBA franšizo

Nekdanji član Clevelanda in Miamija je sicer v oddaji še razkril, da si želi v prihodnosti postati tudi lastnik ene od franšiz v ligi NBA. Eno mesto ima že nagledano, čeprav tam trenutno ni profesionalne košarkarske ekipe.

“Želim si lastiti ekipo. Želim si kupiti ekipo, brez dvoma. Želim ekipo v Las Vegasu,” ni ovinkaril LeBron.

Liga NBA že več let razmišlja, da bi število ekip povečali s 30 na 32. Glavna kandidata za novi franšizi sta Seattle in Las Vegas. Še prejšnji teden je komisar lige Adam Silver potrdil, da je širitev neizogibna, a vsaj trenutno v bližnji prihodnosti to še ni pričakovati.

Komentari

Vaš komentar