Luka Dončić ni prepoznal Dallasa

Košarka 11. Maj 20229:41 0 komentarjev
Fotografija, ki simbolizira Dallasovo nemoč v Phoenixu. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports via Guliver

"To nismo bili mi," razočaranja po visokem porazu Dallasa pri Phoenixu (110:80) ni skrival Luka Dončić (28 točk, 11 skokov, 2 asistenci), a dodal, da po zaostanku 2:3 vseeno verjame v preobrat in napredovanje.

Kot milni mehurček se je v tretji četrtini razblinila igra Dallasa. Delni rezultat 17:0 in rezultat četrtine 33:14 sta navdahnjeno zasedbo moštva iz Teksasa pretvorila v nebogljeno četo, proti kateri je Phoenix igraje prišel do tretje zmage v seriji in s tem na prag napredovanja v tretji krog končnice lige NBA. Zasedba Montyja Williamsa, ki je bil ta teden izbran za trenerja leta, bo imela zaključno žogico v noči na petek.

“Igrali bomo v Dallasu, pred našimi glasnimi navijači. Ni še konec. Igrati pa bomo morali precej bolj čvrsto in v našem pravem ritmu,” opozarja Luka Dončić, ki kljub silnim naporom v Arizoni ni uspel spremeniti poteka srečanja. Na koncu je sicer dosegel 28 točk, prispeval še 11 skokov, a le dve asistenci, kar je krepko pod njegovim povprečjem.


Celoten Dallas je sicer zmogel devet asistenc. Gladko je izgubil tudi skok (50:38), pokopala pa sta ga porozna obramba in skromno število strelsko razpoloženih igralcev. Pri tekmecih je bila slika obratna. Sanjske minute v tretji četrtini so dokončno sprostile večji del zasedbe. Devin Booker je na koncu dosegel 28 točk, Deandre Ayton 20, po 14 pa Mikal Bridges in Cameron Johnson.

“Tekma je bila povsem drugačna kot prvi dve v Phoenixu. Tokrat smo dobro začeli. Bili smo dovolj čvrsti. Kakovostno smo igrali v obrambi. Nato pa smo se preveč sprostili. To nismo bili mi. Odigrati moramo precej bolje. Težko bo, a še vedno verjamemo,” je novo stran obrnil Luka Dončić, ki v večjem delu ni prepoznal svojega Dallasa. “Po tekmi smo se dogovorili, da bo na šesti tekmi drugače,” je še pristavil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!