Dončićev prisilni počitek bo daljši

Košarka 12. Dec 202123:06 0 komentarjev
Luka Dončić; Foto: AP Photo/Michael Ainsworth via Guliver

Luka Dončić zaradi ponavljajočih se težav z gležnjem ne bo izpustil le nedeljskega obračuna z Oklahomo City, temveč naj bi manjkal na več Dallasovih tekmah.

Kot vse kaže, zdravstvene težave Luke Dončića vendarle niso povsem nedolžne. Da bom manjkal na tekmi z Oklahomo, je bilo jasno že v soboto. Zdaj iz ZDA prihajajo namigi o tem, da bo ljubljanski zvezdnik počival tudi v nadaljevanju tedna.

Vselej dobro obveščeni novinar Marc Stein sicer ne razpolaga z jasnim načrtom, a poudarja, da stalna oteklina levega gležnja vendarle terja začasen umik.   

Dončić je sicer v tej sezoni manjkal na petih tekmah, zaigral pa je na enaindvajsetih ter v povprečju dosegal 25,7 točke, 8,3 skoka in 7 asistenc.

Tokratna poškodba, ob kateri so se okrepile govorice o slabi telesni pripravljenosti in odvečnih kilogramih, za Dallas prihaja v zelo neugodnem obdobju. Teksačani so namreč v veliki rezultatski krizi. Po dobrem začetku sezone, ko so bili tik pod vrhom lestvice zahodnem konference, so na zadnjih dvanajstih tekmah doživeli kar devet porazov. Posledično z negativnim razmerjem (12:13) zasedajo osmo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!