Izbran pred Dončićem, zdaj odpisan. Kaj bi rekel Divac?

Košarka 20. Okt 202113:56 5 komentarjev
Marvin Bagley in Luka Dončić

Marvin Bagley III je bil leta 2018 drugi izbor nabora severnoameriške poklicne lige NBA. Tri leta pozneje se je na pragu sezone znašel na seznamu odvečnih košarkarjev. Kaj bi na to dejal Vlade Divac, ki ga je pripeljal v Kalifornijo?

Vlade Divac že dobro leto ni več športni direktor Sacramenta. Verjetno mu zaradi tega redkeje pod nos prileti opazka o ravnanju na naboru leta 2018. Takrat so kalifornijski Kralji izbirali kot drugi. Njihov izbranec je bil Marvin Bagley III in ne Luka Dončić. In medtem ko je 22-letni Ljubljančan dvakratni član prve peterke lige NBA in dvakratni udeleženec All-star tekme, za nameček vse to na podlago priznanja za novinca leta 2019, pa je njegov ameriški vrstnik daleč od pričakovanj.

V ZDA odmeva odločitev Sacramenta, da 22-letnega krilnega centra ne vključi v rotacijo za začetek sezone. Košarkarjev zastopnik Jeff Schwartz je ob tem prepričan, da gre za jasno klubsko sporočilo o načrtih za prihodnost. Kot kaže, Bagley ni del teh. Obregnil se je ob dejstvo, da je lani klub izkoristil možnost podaljšanega sodelovanja, letos pa mu ni ponudil nove pogodbe.

Brez pogodbe za št. 1 in 2

Enajst od 30 izbrancev prvega kroga nabora 2018 je sicer letos podpisalo nove pogodbe (podaljšanje osnovne pogodbe novinca). Med njimi je tudi sedmerica, ki je bila izbrana med prvimi desetimi. Izstopata pa dve imeni. Brez nove pogodbe sta ostala prvi in drugi nabor, torej DeAndre Ayton in Marvin Bagley. Vrednost poletnih pogodb omenjenih novincev sicer skupno znaša kar milijardo in 150 milijonov ameriških dolarjev. Največji kos pogače ( 207 milijonov dolarjev) je Dallas odrezal za Dončića.

“To je šolski primer slabega klubskega kadrovanja,” je dejal Schwartz, ki je svojemu klientu želel zagotoviti novo klubsko okolje, saj trener Sacramenta Luke Walton nanj, kot vse kaže, ne računa.

Marvin Bagley je imel sicer v prvih treh sezonah v ligi NBA obilico zdravstvenih težav. Skupno je nastopil na 118 tekmah, od tega v sezoni 2019/20 na vsega trinajstih. Vseeno je njegova statistika dokaj zgledna. V povprečno 25 minutah je dosegal po 14,5 točke in zbral 7,5 skoka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje