NBA: Noč zaznamovala poraz jezernikov in poškodba LeBrona

Twitter

Branilci naslova v severnoameriški košarkarski ligi NBA Los Angeles Lakers so doma izgubili proti Atlanti s 94:99, a hkrati za nedoločen čas ostali brez prvega zvezdnika LeBrona Jamesa, ki si je poškodoval gleženj.

Šestintridesetletni James je v drugi četrtini staknil poškodbo v boju s Solomonom Hillom. Da gre za resnejšo težavo, je nakazal tudi Jamesov krik. “Mislim, da ga še nikoli nisem slišal tako zakričati, niti ob poškodbi dimelj,” je dejal njegov soigralec Kyle Kuzma.

Dve uri po tekmi so Lakers objavili, da bo James odsoten za nedoločen čas, kar je dodatna težava ob dejstvu, da je že 14 tekem izpustil Anthony Davis, ki verjetno ne bo igral do aprila.

Nič me ne žalosti bolj kot to, da ne bom mogel pomagati soigralcem. Pot okrevanja se začenja. Kmalu bom nazaj,” je na Twitterju zapisal James, ki je takoj po poškodbi še zadel trojko iz kota, nato pa klical “time-out” in odšel z igrišča.

S trojko je sicer podaljšal svoj rekordni niz tekem z najmanj desetimi doseženimi točkami na 1036. Od njegovih soigralcev se je na tekmi s 23 točkami in 11 skoki najbolj izkazal Montrezl Harrell, medtem ko je pri Atlanti John Collins dosegel dvojni dvojček – 27 točk in 16 skokov.

Lakers ostajajo tretji v zahodni konferenci za Utahom in Phoenixom ter so tik pred mestnimi tekmeci Clippers, ki so tokrat s 125:98 odpravili Charlotte, pri čemer je Paul George za zmagovalce dosegel 21 točk in 10 podaj. Sedem igralcev je doseglo vsaj 10 točk.