Po poraznem začetku velike spremembe v Brooklynu

Košarka 1. Nov 202218:11
Foto: Profimedia

Le dva tedna po začetku nove sezone lige NBA smo dobili prvo trenersko žrtev. Vodstvo franšize Brooklyn Nets se je po katastrofalnem začetku odločilo, da se za sodelovanje zahvali Stevu Nashu, poroča Adrian Wojnarowski.

Zvezdniško moštvo Brooklyn Nets, ki se je večji del poletja soočalo z dramo okoli prihodnosti Kevina Duranta, se je v središču pozornosti znašlo tudi v uvodnih dveh tednih sezone. Brooklyn je na dosedanjih sedmih tekmah prikazal slabe igre in vpisal le dve zmagi ter kar pet porazov, kar je bilo dovolj, da se je moral posloviti Steve Nash, čigar stolček je bil majav še od lanske sezone.

Za nekdanjega odličnega organizatorja igre je bil Brooklyn prva trenerska izkušnja, na klop pa je sedel z začetkom sezone 2020/21, ki bo zanj ostala tudi daleč najuspešnejša v dobrih dveh letih z Mrežicami. Takrat se je Brooklyn poslovil v konferenčnem polfinalu Vzhoda, ko ga je po tesnem boju izločil Milwaukee. Lani se jim je sezona povsem izjalovila, v končnico so se prebili skozi dodatne kvalifikacije, nato so jih v prvem krogu “pometli” košarkarji Bostona. Del ekipe je bil od februarja do junija letos tudi Goran Dragić.

Porozna obramba in niz porazov

Letos je Brooklyn ugnal le Toronto in Indiano ter izgubil proti New Orleansu, Memphisu, Milwaukeeju, Dallasu ter Indiani. Na tekmo so Mrežice prejele kar 120,3 točke.

Steve Nash, foto: Brad Penner-USA TODAY Sports via Gulvier.

“Zahvalil bi se za priložnost, da sem lahko treniral Brooklyn Nets. Bila je izjemna izkušnja s številnimi izzivi, za kar sem izjemno hvaležen. V užitek mi je bilo delati z igralci, osebjem in vodstvom kluba na dnevni bazi,” se je ob slovesu zahvalil Nash, ki naj bi se sicer poleti znašel v navzkrižju s prvima zvezdnikoma Durantom in Kyriejem Irvingom.

“Stevu se želimo zahvaliti za vse, kar je prinesel naši franšizi. Iskreno smo hvaležni za njegovo vodenje, potrpežljivost in ponižnost v času mandata. Zame osebno je bila to neizmerno težka odločitev, vendar smo se po dolgem premisleku in oceni dosedanjega dela sezone strinjali, da je sprememba v tem trenutku nujna,” je v izjavi za javnost sporočil športni direktor Brooklyna Sean Marks.

Do nadaljnjega bo ekipo vodil Jacque Vaughn. Na radarju za zamenjavo naj bi bila med drugimi tudi v Bostonu suspendirani Ime Udoka in nekdanji trener Utaha Quin Snyder, še poroča Wojnarowski.

Komentari

Vaš komentar