Poraz za Miami in Denver, Dragić in Čančar nista igrala

Košarka 13. Jan 202110:36
Getty Images Sport, Mitchell Leff

Miami je v noči na sredo v ligi NBA po podaljšku izgubil proti Philadelphii (134:137), tekmo pa so zaznamovale predvsem številne odsotnosti zaradi strogih protokolov v boju s koronavirusom. Izgubil je tudi Denver, ki ga je s 122:116 ugnal Brooklyn, Vlatko Čančar pa je znova samo obsedel na klopi Nuggetsov.

Pri Philadelphii in Miamiju so se zaradi pozitivnih testov na koronavirus in strogih protokolov lige v samoizolaciji znašli številni igralci. Pri 76ersih je manjkalo sedem igralcev pri Vročici pa kar devet, med njimi tudi Goran Dragić.

Prvo ime tekme je bil Joel Embiid, ki je za Philadelphio vpisal kar 45 točk. 29 jih je dodal še Danny Green. Pri Miamiju je 34 točk vpisal Tyler Hero, 26 pa jih dosegel Duncan Robinson.

Tekma se je zavlekla v podaljšek, čeprav je Miami še 45 sekund pred iztekom rednega dela vodil za pet točk. Philadelphia je nato prek Isaiaha Joa s trojko in košem Embiida po ukradeni žogi izsilila podaljšek, v katerem je ves čas vodila. Ob koncu je Miami pri izidi 132:134 zapretil prek Hera, ki pa ni zadel.

Tudi drugi slovenski predstavnik zadnjega večera v ligi NBA, Vlatko Čančar, ni okusil slasti zmage. Denver je klonil proti Brooklynu (122:116), pri slednjem pa znova ni igral Kyrie Irving, ki je zaradi nespoštovanja higienskih priporočil, pod preiskavo disciplinske komisije lige NBA. Brooklyn je do zmage popeljal Kevin Durant, ki se je ustavil pri 34 točkah, devetih skokih in 13 podajah. Pri Denverju je 23 točk, osem skokov in 11 podaj in kar sedem ukradenih žog vpisal Nikola Jokić.

Zanesljivi so bili tudi prvaki Los Angeles Lakers, ki so z devetimi zmagami in tremi porazami še vedno najboljša ekipa lige. Še drugič zapored so premagali Houston, ki je povsem razglašen. Lakersi so slavili s 117:100.

Komentari

Vaš komentar