Skrita Dončićeva zmaga v slogu Michaela Jordana

Košarka 16. Maj 202214:34 > 14:35 0 komentarjev
Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports via Guliver

Zvezdnik Phoenix Suns Devin Booker je lahko v zadnjem tednu spoznal, kaj pomeni pravi ''Luka special'', predvsem pa je Luka Dončić na njegovem primeru dokazal, da v sebi skriva odlike slovitega Michaela Jordana.

Ko je luč sveta ugledala nadaljevanka Zadnji ples, ki prikazuje šampionsko ero Chicago Bulls, se je lahko športna javnost vnovič prepričala o edinstveni športni miselnosti Michaela Jordana, ki je prežeta z izjemno samozavestjo in neskromnim prepričanjem o dominantnosti. Da je za Jordana postalo nekaj osebno, kar sproža maščevalnost, je postala svojevrstna oblika športnega vedenja, GIF z njegovo izjavo pa prikladen spletni hit. Ne čudi, da ga je v zadnjem obdobju znova sprožil Luka Dončić. Njegov dvoboj z Devinom Bookerjem namreč spominja na Jordanove spopade z izzivalci, Dončićeva interna ali skrita zmaga pa simbolizira uspeh Dallasa in napredovanje v konferenčni finale.

Dalllas je Phoenix izločil s skupnim rezultatom 4:3, potem ko je že zaostajal z 0:2. Dobil je vse tri domače tekme, piko na i pa postavil v noči na ponedeljek, ko je slavil zmago z rezultatom 123:90. Luka Dončić je že v prvem polčasu dosegel 27 točk (prav toliko jih je premogla celotna ekipa Phoenixa). Še osem jih je prispeval v tretji četrtini, nato pa je preostanek tekme spremljal s klopi za rezervne igralce ter tako varčeval močmi za serijo z Golden State Warriors. Ta se bo s prvo tekmo začela v noči na četrtek.

Ljubljančana sta poskusila iztiriti tudi Jae Crowder in Chris Paul. Toda v izjemni seriji moštev iz Arizone in Teksasa se je najbolj očitno zaiskrilo med Dončićem in Bookerjem. Po spletu je tako zaokrožil posnetek, v katerem Luka predaja žogo tekmecu, Booker pa mu je vehementno izbije z dlani. Še precej bolj pa je njuno rivalstvo zaznamoval trenutek iz tretje četrtine pete tekme. Ob padcu in izsiljeni osebni napaki je tedaj Booker dejal, da je uporabil Dončićev trik. “Luka special,” je dejal 25-letni ameriški zvezdnik in namignil na Ljubljančanove igralske vložke.

Od tistega trenutka naprej je Luka dosegel 68 točk, Devin le 30. Predvsem pa je Dallas dokončno prelomil serijo in izločil vodilno ekipo rednega dela. Kot ilustracija te individualne zmage zdaj po spletu kroži fotografija oziroma zajem zaslona, ki prikazuje rezultat po dveh četrtinah sedme tekem in Dončićev nasmeh ob pogledu na kamniti obraz poraženega tekmeca.

Devin Booker je ob zanikanju pretirane bojevitosti na koncu priznal poraz. In kaj je ob čestitki dejal Dončiću? “Nič posebnega. Čestital sem mu in mu zaželel veliko uspeha,” je na novinarski konferenci po izpadu dejal eden od zvezdnikov Phoenix Suns.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!