Večmilijonsko nadaljevanje “vojne” med Simmonsom in Sixersi

Košarka 2. Okt 20218:43 > 9:25 0 komentarjev
Ben Simmons je porušil vse mostove, ki jih je zgradil v Philadelphii. Foto: Getty Images

Avstralski košarkar Ben Simmons je v zadnjih tednih močno zaostril boj proti Philadelphii 76ers, kjer igra vse od prihoda v ligo NBA leta 2016. Klub mu (ne) ostaja dolžan, zadržal je namreč izplačilo 25 odstotkov njegove letne plače, ki mu pripada to sezono, kar znese več kot osem milijonov dolarjev.

Košarkarji lige NBA se običajno individualno dogovorijo, kako jim bo klub izplačal letno plačo. Nekateri jo prejmejo po mesecih, nekateri v le dveh obrokih, legendarni Kobe Bryant jo je denimo prejel v celoti že pred pričetkom tekoče sezone.

Avstralski košarkar Ben Simmons bi moral tako v petek na svoj račun prejeti drugih 25 odstotkov letne plače, ki mu pripada v sezoni 2021/22. Visokorasli organizator igre bo to sezono zaslužil 33 milijonov dolarjev (28,5 milijona evrov), v drugem obroku bi torej moral prejeti približno 8,25 milijona dolarjev (7,11 milijona evrov), ki pa naj bi mu jih klub zadržal, poročajo dobro obveščeni viri v ZDA.

Prvo četrtino letne plače je Simmons že dobil nakazano, da bi lahko v nadaljevanju ostal brez prihodka, naj bi se tudi dobro zavedal, a je tako predan odhodu iz Philadelphie, da se na to požvižga. Viri blizu košarkarja celo trdijo, da je pripravljen “odsedeti” vso sezono, da bi vendarle izsilil menjavo v drugo moštvo.

Joel Embiid ni navdušen nad ravnanjem Bena Simmonsa. Foto: Guliverimage.

Ker mu klub zaradi nejavljanja in izostanka s priprav na novo sezono pogodbeno lahko zdrži izplačilo plače, bi se Simmons v naslednjih dneh vendarle lahko pojavil v Philadelphii, a hkrati vztrajal, da je poškodovan in zato ne more trenirati, se še šušlja čez lužo.

Soigralcem obrnil hrbet

Pred dnevi je Simmons, ki se zadržuje v Los Angelesu, zavrnil obisk soigralcev. Ti so želeli s posebnim letom skupaj poleteti v mesto angelov in ga vendarle prepričati, da se jim pridruži. Tudi med njimi je vse več razočaranja, tako je Joel Embiid, prvi zvezdnik moštva, brez dlake na jeziku dejal, da je klub storil napako, ko je leta 2019 Jimmyja Butlerja poslal v Miami, s čimer je poskušal “ugajati Benu Simmonsu,” kot se je izrazil odličen center.

Začetek sezone je vse bližje, prve tekme so na sporedu 19. oktobra, medtem ko bo Philadelphia že v ponedeljek igrala tudi prvo pripravljalno tekmo. Zagotovo tudi brez Bena, čigar epizoda pri Sixersih je brez dvoma končana. A vsaj za zdaj resnega kupca zanj ni na vidiku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!