Zlatorog se je poigral s Šentjurjem

Košarka 12. Dec 202220:00 > 24. Dec 2022 14:50
Aleš Pipan znova na slovenski sceni

V 10. krogu slovenskega državnega košarkarskega prvenstva je v ponedeljkovem obračunu v Laškem Zlatorog razbil v tej sezoni odlični Šentjur. Krka in Helios sta nadaljevala svoj niz, v prestavljeni tekmi pa so dan pred božičem Terme Olimia ugnale Šenčur.

Košarkarji iz Laškega so dosegli drugo zmago v tej sezoni. V svoji dvorani Tri lilije so na kolena položili tekmece iz Šentjurja, ki so s sedmimi zmagami in tremi porazi trdno na tretjem mestu na razpredelnici. Zasedba iz Laškega ostaja na dnu razpredelnice skupaj z ekipama Ilirija in LTH Castings.

Šentjur je imel v prvi polovici dvoboja vajeti igre v svojih rokah, druga pa je minila v absolutni prevladi Zlatoroga. Izbranci izkušenega trenerja in nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste Aleša Pipana so zagospodarili na igrišču.

Temelje za drugi par točk v tej sezoni so postavili v tretji četrtini, ko so povsem zasenčili svoje tekmece in jo prepričljivo dobili z 29:14. Njihov “zmagoviti ples” se je nadaljeval tudi v zadnji četrtini, ko so tekmecem dopustili, da so dosegli zgolj osem točk.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Klemen Smrekar s 16 točkami in šestimi skoki, Adrio Ramone Bailey in Domen Lorbek sta dodala po 12 točk. V gostujoči zasedbi sta bila strelsko najbolj razpoložena Tavian Mc Kael Dunn-Martin in Rok Nemanič, oba sta dosegla po 14 točk.

Liga Nova KBM, 10. krog:

Petek, 9. december:

Rogaška – Krka 60:83

Sobota, 10. december:

Hopsi Polzela – Helios Suns 82:104

Ilirija – LTH Castings 82:85

Ponedeljek, 12. december:

Zlatorog Laško – Šentjur 86:64

24. december:

Terme Olimia – Šenčur 75:70

Lestvica:

Standings provided by Sofascore