Lillard: Res je, v ligi NBA je lažje zadevati

Košarka 7. Avg 202112:00 0 komentarjev
Lillard v finalu proti Francozom. Foto: guliverimage

Že Luka Dončić je govoril o tem, da je v Evropi težje zadevati kot pa v ligi NBA. Sedaj to potrjuje Damian Lillard, en izmed ameriških zvezdnikov v NBA-ju.

Damian Lillard je skupaj z ameriško košarkarsko reprezentanco osvojil zlato medaljo na letošnjih olimpijskih igrah. Pot košarkarjev ZDA pa je bila vse prej kot lahka. Že v skupinskem delu so izgubili proti Francozom, ta tekma pa jim je očitno dala zagona. Do konca turnirja niso več izgubili, vseeno pa niso bili tako suvereni kot na preteklih olimpiadah. V finalu so se Francozom oddolžili za poraz, tekmo so dobili za zgolj 5 točk.

Lillard je po finalu povedal: “Res je, v ligi NBA je lažje zadevati koše. V tekmovanjih pod okriljem FIBE sodniki ne piskajo toliko prekrškov. Igra je veliko bolj fizična. Težko je.”

“Zdaj vidim zakaj je Luka rekel, da je v Evropi težje. V obrambi ni napake treh sekund, zato je v raketi veliko večja gneča. V ligi NBA je ogromno pravil, ki olajšajo zadevanje košev,” je še dodal Lillard, ki naj bi olimpijski turnir igral s poškodbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!