Luka Dončić izgubil nasmešek na obrazu

Košarka 25. Mar 20238:18 5 komentarjev
Luka Dončić v osebni krizi; FOTO: Guliverimage

Po novem porazu Dallas Mavericks, ko so bili od teksaške ekipe s 117:109 boljši še odpisani Charlotte Hornets, je Luka Dončić deloval povsem vdan v usodo, skoraj depresiven. Ljubljančana očitno nekaj tare, pa ni povezano z njegovim udejstvovanjem v ligi NBA.

“Ne preostane nam drugega, kot da se borimo, igramo močneje in pokažemo, kaj zmoremo,” je dejal Dončić po drugi tekmi, potem ko se je vrnil po odsotnosti zaradi poškodbe levega stegna.

“To je približno to. Pokazati moramo, da nam je mar, in najprej se začne pri meni. Preprosto moram voditi to ekipo, biti boljši, igrati močneje. Krivda je na meni,” je odgovornost znova prevzel Ljubljančan. Priznal je, da se težko sprijazni z neuspehom. “Mislim, da lahko to vidite pri meni na igrišču,” je dejal Dončić.

“Včasih nimam občutka, da sem to jaz. Preprosto sem tam zunaj. Včasih sem se res zabaval, nasmejan na igrišču, vendar je bilo tako frustrirajoče zaradi številnih razlogov, ne le zaradi košarke.” Na vprašanje, kaj ga še muči, je Dončić navedel težave v zasebnem življenju.

“Ko zmaguješ, si srečen, celotna slačilnica je vesela in na igrišču se zabavaš, ko igraš skupaj. Kaj bi nam pomagalo? Zmagovanje … to vsekakor,” je s hripavim glasom razlagal Dončić, ki je deloval resno pobit.

Mavs imajo popravni izpit jutri zvečer, ko bodo njihovi tekmeci spet Sršeni, tokrat v gosteh. Srečanje je na sporedu ob 19. uri po srednjeevropskem času. Do konca rednega dela ostaja še osem tekem.

Mimogrede, Ljubljančan je na srečanje prišel z zanimivo majico, ki jo je krasil napis v srbskem jeziku: “Vse kar potrebujem so suhomesnati izdelki in žganje.”

Morda pa je to razlog za slabo počutje Dončića, saj omenjeni živili prav veliko skupnega s sodobnim profesionalnim športom pač nimata.