Luka Dončić preskočil Petrovića, Kukoča in Jokića

Košarka 11. Apr. 202221:18 > 21:21
Delite:
Foto: AP Photo/Tony Gutierrez via Guliver

V okviru 75-letnice lige NBA so člani strokovne javnosti in navijači izbrali najboljši evropski peterki vseh časov. V prvo je bil izbran tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Luka Dončić je bil pred tretjim zaporednim nastopom v končnici  v svoji četrti sezoni v ligi NBA deležen nove izjemne časti. Izbran je bil v elitno evropsko peterko lige NBA vseh časov. Poleg Ljubljančana so si status evropskih članov zasedbe All Star vseh časov prislužili še Grk Giannis Antetokounmpo, Španec Pau Gasol, Nemec Dirk Nowitzki in Francoz Tony Parker.

V drugi evropski peterki pa sta Srba Nikola Jokić in Predrag Stojaković, Hrvata Toni Kukoč in Dražen Petrović ter Litovec Arvydas Sabonis. Mnogi evropski zvezdniki, med njimi tudi Marc Gasol, Dino Rađa ali Vlade Divac, so ostali praznih rok.

Ta seznama so, kot so sporočili iz lige, naredili kot del kampanje 75 let NBA, pri čemer so tokrat posebno pozornost namenili evropskim igralcem in navijačem. Ti so imeli tudi možnost glasovanja za “svoje” košarkarje, del glasov pa so v NBA dobili s sodelovanjem 40 specializiranih košarkarskih medijev, v komisiji pa so bili tudi zvezdniki, spletni vplivneži in nosilci televizijskih pravic. Navijaški delež je prinesel polovico glasov, komisija je prispevala drugo polovico.

“Evropski igralci so imeli v preteklosti in imajo tudi v sedanjosti zelo velik vpliv v NBA. Ko praznujemo 75 let lige, je prav, da prepoznamo tudi to vrednost in nagradimo najboljše Evropejce vseh časov, ki so bili navdih številnim generacijam,” je ob glasovanju dejal vodja navijaškega in marketinškega oddelka NBA za Evropo in Bližnji vzhod George Aivazoglou.

Komentari

Vaš komentar