“Luka naj se neha ukvarjati s sodniki”

Košarka 4. Dec 20219:55 > 10:003 komentarji
Jason Kidd, foto: Guliverimage.

Po porazu Dallasa z New Orleans Pelicans se je oglasil trener Mavericks, Jason Kidd in okrcal prvega zvezdnika ekipe, Luko Dončića.

Telički so izgubili proti eni izmed slabših ekip lige, potem ko so jih recimo v četrtek gladko premagali.

Dončić se je sinoči že zelo hitro začel prerekati s sodniki, kar je zmotilo šefa strokovnega štaba pri Dallasu. Dejal je, da mora biti glavni zvezdnik bolj selektiven, ko gre za lobiranje pri sodnikih.

“Sem bolj pristaš koncepta, da se igra 5 na 5, kot pa da si na grbo spraviš še tri dodatne tekmece. Tako ali tako ti pri prošnjah ne bodo ustregli, vsaj večinoma zaradi tebe ne bodo šli ustavljat igre. Luka se mora zavedati, da obstajajo tudi trenutki, ko se na parketu ne dogaja nič in naj se takrat pogovarja.”

Luka Dončić in Jason Kidd; foto: Guliverimage

Prehod v obrambo je nekaj, o čemer se s svojimi fanti največ pogovarjam in zadeva, kjer nam manjka še kar precej, da bi bili lahko zadovoljni. Če pa se med igro ukvarjamo s sodniki, nam to le škodi. Potrebno je postaviti prioritete in se zavedati, kdaj je primeren trenutek za debato z delivci pravice. Tu ne kažem s prstom le na Luko,” je dejal Kidd.

Luka se strinja, toda…

Ljubljančan, ki ni imel svojega večera, zgrešil je denimo vseh šest metov za tri točke, se s svojim nadrejenim strinja: “Prav ima, moram se umiriti in nehati s tem.”

Dončić je v sredo proti Pelicans sicer igral odlično, ob zmagi 139:107 dosegel 28 točk in 14 asistenc, hkrati pa so igralci iz Teksasa postavili rekord franšize po zadetih metih iz igre (68,7 %). Sinoči ga je igralec pelikanov, Garrett Temple, prijel nekoliko na trdo, kar so sodniki (Tony Brothers, Jacyn Goble in Brandon Adair) tolerirali, Luka pa seveda ni bil zadovoljen.

“Igrati sem skušal nekoliko bolj agresivno, mu priti do živega. Hitro se je pustil sprovocirati, na čemer smo uspešno gradili,” je priznal Temple. Tekom srečanja je omenjeno trojico Dončić vprašal “Zakaj me sovražite?” na novinarski konferenci pa njihovega dela ni želel pretirano komentirati: “Saj ste sami vse videli, naj ostane pri tem.”

Hm, morda pa bi se vendarle moral izogniti komentarjem, kot na sredini tekmi (Oh my god, the refs are bad = O moj bog, kako slabi so sodniki). Naredil bi si medvedjo uslugo…

 

Komentari

Vaš komentar