Mike Tobey na radarju španskega velikana

Evroliga 25. Jul 202223:03 > 23:09
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Slovenski reprezentant Mike Tobey že od leta 2017 igra v Španiji. Američan, ki je v pretekli sezoni igral za Valencio, bo najverjetneje ostal na pirenejskem polotoku. Zanj se namreč zanima Barcelona.

Mike Tobey je trenutno prosti igralec. Po poteku pogodbe z Valencio pa bo očitno ostal v močnem španskem prvenstvu. Barcelona se je v zadnjih urah pojavila kot kandidat številka ena za podpis slovenskega naturaliziranega reprezentanta.

Tobey je pred tedni branil slovenske barve v kvalifikacijah za SP 2023. Nastopil bo tudi na EuroBasketu, a se bo pripravam, tako kot še nekaj košarkarjev (Hrovat, Dončić, Čančar …), priključil z zamudo. Toda če se bodo uresničili namigi o prestopu v Barco, bo Američan za slovenskega selektorja nedostopen v novembrskem in februarskem kvalifikacijskem oknu.

Barcelona potrebuje okrepitev pod košem, Tobey pa bi jim prinesel tudi zanesljivega izvajalca metov za tri točke. Poleg tega imajo Katalonci težave zaradi poškodbe Nikole Mirotića. Kako huda je, se še ne ve. “Nikola Mirotić je začutil nelagodje v predelu Ahilove tetive na levi nogi. Okreval bo vsaj še nekaj tednov,” so zapisali v uradni izjavi. Zanimanje za Tobeyja zna biti povezano prav z dolgotrajnejšo odsotnostjo Mirotića.

V pretekli sezoni španske lige je Američan s slovenskim državljanstvom prispeval po 7 točk na tekmo, ob tem pa pobral še 4 skoke.

Komentari

Vaš komentar