Našega nasmejanega otroka ni več

Košarka 6. Dec 202117:581 komentar
Stevan Jelovac. Foto: Guliver image

Stefanos Dedas, trener košarkarskega kluba AEK, je spregovoril o dnevu, ko je pokojnega srbskega reprezentanta Stevana Jelovca zadela možganska kap.

Stevan Jelovac je bil hospitaliziran 14. novembra v Atenah, potem ko je imel težave na treningu.

“Pred tremi tedni smo opravili video analizo z igralci. Jelovac ni sodeloval pri tem, ker je imel poškodovan gleženj. Bil je v ločeni sobi, kjer je vozil sobno kolo. Ko smo končali z analizo, sem igralce poslal na trening, ko smo videli ljudi, ki so klicali nujno medicinsko pomoč. Bil je pri zavesti, z njim smo uspeli celo komunicirati, vendar smo ugotovili, da je nekaj narobe in da ga je zadela kap,” je povedal Dedas za portal Sports walla.

Pri AEK-ju so na Twitterju zapisali: “Našega nasmejanega otroka ni več.”

Mislili smo, da se bo izvlekel

“Takoj smo odpovedali trening in igralci so odšli v bolnišnico. Naslednji dan smo igrali proti Rigi, igrali smo zanj. Borili smo se kot nori in zmagali. Sledila je še tekma v državnem prvenstvu in na sporedu je bil reprezentančni premor. Šele takrat smo ugotovili, kako resna je situacija. Iz bolnišnice nismo slišali dobrih novic, vendar smo mislili, da se bo izvlekel, ker je bil mlad,” je še dodal trener grškega AEK-ja.

V danem trenutku nihče ni pričakoval popolne vrnitve srbskega košarkarja, vendar niso razmišljali o najbolj črnem scenariju.

“Nismo si zatiskali oči, vedelo smo, da bo Jelovac težko še kdaj zaigral košarko. Upali smo, da bo kap povzročila čim manj škode. Zadnja dva tedna smo se psihično pripravljali na najhujše. Ko je družina zahtevala premestitev na nadaljnje zdravljenje v Srbijo, nam je bilo jasno, da upanja ni več,” je še dejal Stefanos Dedas.

Stefanos Dedas je bil nekdanji pomočnik Jureta Zdovca. Foto: Elena Nikitchenko via Guliver

“Žalostno in čudno je, da je mladenič umrl zaradi možganske kapi. To se je zgodilo brez opozorilnih znakov. Trener sem že več kot 20 let in kaj takega se mi še ni zgodilo. To je težka izkušnja, življenjska lekcija. Vem, da se o pokojniku govori le najbolje, a Stevan je bil res neverjeten fant. Resen, prijazen, nasmejan. Bil je pravi profesionalec in nikoli ni delal težav,” je sklenil nekdanji pomočnik Jureta Zdovca.

Komentari

Vaš komentar