Dragićeva sedmica buri duhove

Košarka 3. Avg 202218:00 > 19:21 0 komentarjev
Goran Dragić Foto: Aleš Fevžer

Chicago Bulls so v torek zvečer tudi uradno potrdili Gorana Dragića. Nosil bo dres številko sedem, ki jo je v zlati dobi te ekipe nosil legendarni Toni Kukoč. Medtem ko so slovenski ljubitelji košarke pozdravili dejstvo, da bo Gogi nosil dres legende, so navijači čikaških bikov vihali nosove.

O tem sta se razpisala tako Index kot Sportske novosti, ki sta zbrala nekaj negativnih komentarjev z družbenih omrežji. Navijači Bullsov so bili jezni tako na klub kot tudi zlatega slovenskega kapetana. “Ne zanima me, kaj govorite, a številka 7 za vedno prida Toniju Kukoču,” so povzeli zapis komentarja na Facebooku.

“To se ne bi smelo zgoditi, Bullsi bi morali to številko že zdavnaj upokojiti,” je zapisal drugi. “Gre za veliko napako, sedmica pripada našemu šampionu Kukoču,” pa je dodal tretji. Ta je dodal, da ne razume, kako sedmica še ni pod stropom dvorane, saj je zdaj 53-letni Splitčan tudi član Hiše slavnih.

Kukoč je med leti 1996 in 1998 trikrat osvojil ligo NBA, bil je izredno pomemben člen bikov, ki jih je tisti čas vodil sloviti Michael Jordan, a ne glede na to, je težko razumeti razmišljanja navijačev.

Gogi, ki sicer ni navezan na zgolj eno številko, je, verjemite, številko Kukoča vzel iz čistega spoštovanja do hrvaške legende, po drugi strani pa tudi, zakaj ne, če je ta še vedno na voljo.

Drugič v NBA karieri nosi številko sedem

Dragić je v svoji NBA karieri nosil veliko številk. Pri Phoneixu je najprej nosil številko 2, v Houstonu je imel na prsih številko 3, ob povratku k soncem je imel številko 1. Pri Miamiju je nosil številko sedem, pri Brooklynu, kjer je bil pred odhodom v vetrovno mesto, pa številko 9. V reprezentanci je na njegovem dresu številka 3.