Dončić redka zvezda lige NBA, ki se ne vede zvezdniško

Košarka 15. Jul. 20219:37
Delite:
Luka Doncic, Dallas
Luka Dončić, foto: AP Photo/Mark J. Terrill.

V priljubljenem podcastu, ki ga gosti JJ Redick – košarkar, ki si je preteklo sezono v Dallasu slačilnico delil tudi z Luko Dončićem, je za slovenskega organizatorja igre dejal, da se ne vede prav nič zvezdniško.

V The Old Man and the Three podkastu je gostil nekdanjega člana Golden State Warriors Andreja Iguodalo, ki je bil leta 2015 tudi najkoristnejši igralec finala lige NBA.

“Meniš, da Stephena Curryja mori dejstvo, da nikdar ni osvojil naziva MVP v finalu?” se je glasilo vprašanje JJ-ja Redicka, iz katerega se je razvila zanimiva debata.

“Malo zadev je, ki ga vznemirjajo. Na parketu se vede kot superzvezdnik, a tudi ob parketu ima vsak zvezdnik kakšne specifične zahteve. Na primer, da potrebujejo natančno štiri vrečke določenih bombonov v omarici pred vsako tekmo ali štiri pare čevljev na izbiro s posebnimi vezalkami, torej razne nenavadne zahteve. Pred leti, ko je bil član ekipe tudi DeMarcus Cousins, se je čudil Curryju in ga spraševal: ‘Ali ničesar nočeš, ničesar ne zahtevaš?’ Odvrnil mu je, da je le eden od fantov in vse počne normalno,” je razlagal Iguodala, trenutno soigralec Gorana Dragića v Miamiju.

Luka Dončić Curry
Stephen Curry in Luka Dončić, zvezdnika, ki sta ob parketu nezvezdniška. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Dončić kot Curry

“Edini, s katerim sem igral in mu je enak, da je preprosto eden od fantov in ne zahteva posebnega tretmaja, je Luka. Je nekaj posebnega in je le del ekipe. Kot košarkar je res zelo poseben in tudi kot človek je izjemen,” je odvrnil JJ Reddick in tako vsaj malce odprl vrata garderobe, ki je za športnike sveta stvar, in zato iz nje redko uide podrobnejša informacija.

V Dallas je 37-letni branilec prišel marca letos. V karieri, ki v ligi NBA traja že 15 let, je igral s številnimi zvezdniki, kot so Joel Embiid, Ben Simmons, Chris Paul, Blake Griffin in Zion Williamson.

S tem je Redick dodal še en kamenček v mozaik Luke Dončića, ki postaja globalna zvezda. Še en izjemen dosežek je dodal v sredo, ko je podjetje Take-Two objavilo novico, da bo 22-letni slovenski reprezentant krasil naslovnico naslednje izdaje igre 2K. Ta čast doleti le zvezdnike največjega kova, od Michaela Jordana do Kobeja Bryanta in LeBrona Jamesa. V tej eminentni družbi je zdaj tudi Luka.

Komentari

Vaš komentar