Necepljenemu zvezdnik Brooklyna grozi visoka izguba

Kyrie Irving
Al Bello/Getty Images

Necepljenemu košarkarskemu zvezdniku lige NBA in članu Brooklyn Nets Kyrieju Irvingu grozi, da bo za vsako tekmo, ki jo bo izpustil, ob kar 381.000 dolarjev.

Irving je poleg košarkarja Golden State Warriors Andrewa Wigginsa najbolj zveneče ime v ligi NBA, ki nasprotuje cepivu proti koronavirusu. Devetindvajsetletnik na sezono zasluži kar 34,9 milijona evrov, a mu po pisanju ESPN sedaj grozi, da bo ta znesek mnogo manjši, če bo še naprej vztrajal pri tem, da se ne cepi.

Vodstvo lige NBA sicer od igralcev ne zahteva, da se morajo cepiti, a so dali jasna navodila, da vsi, ki tega ne bodo storili, ne bodo prejeli plačila na tekmah v mestih, kjer je cepljenje eden od obveznih protikoronskih ukrepov. Irvingu tako grozi, da bo za vsako tekmo, ki jo bo izpustil, ob kar 381.000 dolarjev.

Med mesti, ki imajo najstrožje zdravstvene predpise je prav New York, kjer so nastanjeni Brooklyn Nets, kar pomeni, da Irving ne bi smel igrati na najmanj 41 domačih tekmah. Po dostopnih podatkih je sicer v ligi NBA cepljenih okoli 90 odstotkov vseh košarkarjev.