Noro slavje slovenskih junakov v Kaunasu

Košarka 4. Jul 202121:53 > 05. Jul 2021 16:312 komentarja
FOTO: zajem zaslona.

Slovenskim košarkarjem je uspel velik podvig, v finalu kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre v Tokiu so v Litvi premagali domačo reprezentanco s 96:85. Zgodovinski uspeh so seveda znali proslaviti že takoj po tekmi. Kaj se je v Kaunasu dogajalo?

Po zmagah nad Angolo in Poljsko v skupinskem delu ter Venezuelo v polfinalu je slovenska košarkarska reprezentanca navdušila tudi v velikem finalu, v katerem je pred več kot enajst tisoč glasnimi domačimi navijači premagala Litvo, ki je sploh prvič v svoji zgodovini ostala brez nastopa na olimpijskem košarkarskem turnirju.

Medtem se Slovenija veseli zgodovinske prve uvrstitve na igre pod petimi krogi, njen junak pa je bil tudi v finalu kdo drug kot Luka Dončić, ki je na današnji tekmi prišel do prvega trojnega dvojčka v dresu reprezentance. Tekmo je končal s kar 31 točkami, 11 skoki in 13 asistencami.

Po velikem uspehu slavi vsa Slovenija, zelo veselo pa je bilo seveda tudi v Kaunasu, kjer so se slovenski košarkarji in člani strokovnega štaba na čelu s selektorjem Aleksandrom Sekulićem po napornem tednu dni, v katerem so odigrali pet tekem, lahko končno sprostili. Dobre volje seveda ni manjkalo. Kaj se je dogajalo?

Komentari

Vaš komentar