Novi Čančarjev soigralec bo nastopal že za trinajsto ekipo

Košarka 29. Jun 202217:57 > 19:00
Ish Smith. Foto: guliverimage

V ligi NBA se nadaljuje prestopni rok. Denver je Monteja Morrisa in Willa Bartona poslal v Washington v zameno za Kentaviousa Caldwella-Popa in Isha Smitha. Prav slednjemu pa bo v primeru nastopa za franšizo iz Colorada uspel prav poseben dosežek.

Ish Smith bo namreč v primeru nastopa za Denver zaigral že za svojo trinajsto različno ekipo v karieri v ligi NBA.

Smith je sodeloval na naboru leta 2010, kjer pa ni bil izbran med šestdesetimi srečneži. Tako ga je podpisal Houston, s katerim je debitiral v ligi NBA. Že v isti sezoni so ga rakete poslale v Memphis. Nato je zaigral še za Golden State, Orlando, Milwaukee, Phoenix, Oklahomo City, Philadelphio, New Orleans, nato spet za Philadelphio. Najdlje je zdržal v Detroitu, za katerega je igral tri sezone (od leta 2016 do 2019). Sledila je selitev v Washington, preteklo sezono pa je začel v Charlottu, preden se je znova znašel v glavnem mestu ZDA. Zdaj ga čarovniki pošiljajo v Denver.

S trinajsto različno ekipo bo postal novi rekorder lige NBA. Pred Smithom so rekord z 12 različnimi ekipami držali Jim Jackson, Joe Smith, Tony Massenburg in Chucky Brown.

Polega Smitha bo v Denver prišel še Kentavious Caldwell-Pope, ki je v sezoni 2020 osvojil naslov prvaka lige NBA z ekipo Los Angeles Lakers. Washington je močnejši za novega organizatorja igre Monteja Morrisa, ki bo vrtel dirigentsko palico skupaj z Bradleyjem Bealom. V Washington se seli še Will Barton.

Komentari

Vaš komentar