Olimpija še petič letos boljša od Krke

Cedevita Olimpija Ljubljana/Twitter
Cedevita Olimpija Ljubljana/Twitter

Košarkarji Cedevite Olimpije so v soboto v domačih Stožicah na slovenskem derbiju 10. kola Lige Nova KBM za prvaka še petič v tej sezoni premagali novomeško Krko (99:72).

Moštvo Cedevite Olimpije je v soboto v 10. kolu Lige Nova KBM za prvaka zabeležilo drugo zaporedno zmago. Na slovenskem derbiju proti konkurentom iz Lige ABA, košarkarjem Krke, so košarkarji ljubljanske ekipe slavili zmago z 99:72 in na ta način še petič v sezoni ugnali Novomeščane.

Igralci Krke so nevarneje zapretili le ob začetku tekme. V prvi četrtini so gostje iz Novega mesta zadeli kar osem zaporednih metov za tri točke in vodili s 30:24, v drugi četrtini pa so Zmaji zagospodarili na domačem parketu in na glavni odmor s seboj odnesli sedem točk naskoka (50:47). Po vrnitvi obeh ekip iz garderob so košarkarji Cedevite Olimpije nadaljevali z dobro igro, si pred zadnjo četrtino priigrali prednost s 75:62, nato pa Novomeščane vseskozi ohranjali na varni razdalji, svoj naskok v zadnji četrtini še povečali in se veselili zaslužene zmage (99:72).

Kar šest Zmajev je na koncu doseglo dvomestno število točk, s 17 točkami pa je bil najboljši strelec Rion Brown.

Po napornem ritmu, v katerem so v zadnjih 17 dneh Zmaji odigrali kar osem tekem, je zdaj pred četo glavnega trenerja Jurice Golemca dvodnevni tekmovalni premor, v torek pa se bodo Ljubljančani na izjemno pomembnem obračunu 26. kola Lige ABA v Stožicah ob 18.00 pomerili z Mego Soccerbet. Cedevita Olimpija za ohranitev upanja na mesto v končnici regionalnega tekmovanja potrebuje zmago, obenem pa si bo mesto med najboljšo četverico zagotovila le z morebitno zmago Igokee na dvoboju z Mornarjem v Laktaših.