Slovenci gladko porazili Hrvate: “Dobili smo potrditev”

Košarka 16. Jun 202120:45 > 22:28
Žiga Dimec je žogo zabil skozi obroč. Foto: KZS.

Slovenski košarkarji so odigrali prvo pripravljalno tekmo pred kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre. Na Reki so se udarili s Hrvaško in zanesljivo slavili s 94:80. Prvi strelec je bil Jaka Blažič, kapetan Cedevite Olimpije je vpisal 20 točk. Luka Dončić in novinec v reprezentanci, naturalizirani Američan Mike Tobey, nista igrala. Drugače bo v petek ob 20. uri v Stožicah, ko se bo slovenska izbrana vrsta znova pomerila s Hrvati. Tudi takrat s prenosom na Sportklubu.

Slovenci so se prebudili v tretji četrtini, ko so zaostanek petih točk z delnim izidom 17:6 do polčasa preobrnili v prednost 46:40. V tretji četrtini je prednost naraščala in dvoboj je bil še pred zadnjim delom praktično odločen (76:58).

Selektor Aleksander Sekulić je lahko zadovoljen z igro svojih varovancev. Čeprav Slovenija še ni v popolni postavi in je imela Hrvaška v postavi nekaj izkušenih in kvalitetnih košarkarjev, tudi z NBA izkušnjami, so slovenski košarkarji prikazali dober obraz.

Poleg Jaka Blažiča, so bili razpoloženi še Klemen Prepelič s 14 točkami, Luka Rupnik jih je prispeval 13 in Zoran Dragić 11, kot peti je bil dvoštevilčen še Edo Murić z desetimi točkami. Sekulić je na parket poslal 12 košarkarjev.

Brez igre je ostal Jurij Macura, ki čuti manjše bolečine v kolenu, so sporočili iz reprezentance.

Aleksander Sekulić deli navodila svojim varovancem. Foto: KZS.

Spodbudna zmaga pred nadaljevanjem priprav. Dobili smo potrditev, da smo na pravi poti. Igra še ni na ravni, ki jo pričakujemo, a bomo postopoma skozi treninge prišli do nje. Vsak dan se nam na treningih priključi kakšen nov igralec in potrebno je tudi njih vključiti v naš sistem. Selektor Sekulić je naredil dobre zametke, kako naj bi bila reprezentanca videti in kakšne vloge bodo imeli posamezniki,” je po tekmi dejal prvi strelec Blažič.

Svoje je dodal še kapetan Dragić: “Nismo se toliko ozirali na rezultat, a vsekakor hoteli zmagati. Predvsem smo gledali nase in našo taktiko, da se čim bolj uigramo. Tekma je bila zanimiva. Sicer smo izgubili skok, a nam manjka nekaj igralcev, kot so Mike Tobey, Luka Dončić in Vlatko Čančar. Z njimi bo slika še drugačna.”

“Če ga dam, v petek igram”

Slovenija je na Hrvaško odpotovala tudi z Luko Dončićem, ki se je v torek pridružil reprezentanci, a ga tokrat še ni poslal na parket. Drugače bo v petek. da bo zaigral, je v videu za Košarkarsko zvezo Slovenije potrdil zvezdnik Dallasa.

V četrtek, ko se slovenska reprezentanca vrne v Ljubljano, bo Luka prvič po vrnitvi stopil pred slovenske medije. Njegove odgovore na vprašanja novinarjev si boste lahko prebrali in ogledali tudi na naši spletni strani.

V Reki je z ekipo tudi Mike Tobey, sveže naturalizirani Američan, ki je zapolnil vrzel pod obročem. Gre za 213 centimetrov visokega centra, člana Valencie, ki je torej dobil prednost pred Alenom Omićem. V reprezentanci je namreč lahko samo en naturaliziran košarkar.

Slovenija in Hrvaška se bosta še enkrat pomerili v petek. Obračun v Stožicah se bo začel ob 20. uri, ogledali pa si ga boste lahko tudi na Sportklubu.

Prijateljska tekma, Reka:

Sreda, 16. junij:
Hrvaška – Slovenija 80:94 (21:20, 19:26, 18:30, 22:18)
Strelci Slovenije: Blažič 20, Prepelič 14, Rupnik 13, Dragić 11, Murić 10, Lapornik 8, Dimec 7, Rebec 5, Čebašek 3, Kosi 3

Komentari

Vaš komentar