Nov obraz v Stožicah: prihaja avstrijski reprezentant

Košarka 28. Nov 202314:32 1 komentar
Rašid Mahalbašić. Foto: Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija se je pred nadaljevanjem sezone okrepila z 211 cm visokim košarkarjem Rašidom Mahalbahićem, ki ima tudi evroligaške izkušnje. Z ljubljanskim klubom podpisal pogodbo, ki mu omogoča odhod, v kolikor prejme boljšo ponudbo.

Svojo kariero je na Jesenicah rojeni Rašid Mahalbašić začel v avstrijskem klubu Kelag Wörthersee Piraten, športna pot pa ga je vodila v Fenerbahče, Tofas, Split, Zlatorog, Prokom, Nymburk, Astano, Nižni Novgorod, Belediye, Real Betis, Oldenburg, Monako, Breogan in Burgos.

Igranje v elitni evroligi je prvič izkusil v tekmovalni sezoni 2012/13, v kateri je nosil dres Prokoma. Zaigral je na desetih tekmah, v povprečju pa v malo več kot 21 minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegal 9,1 točko, 6,8 skokov in 1,3 asistence. V dresih Nymburka, Nižnega in Oldenburga je nastopal v Evropskem pokal, kjer je skupno zbral 53 nastopov. V povprečju je na parketu preživel malo manj kot 24 minut na tekmo, dosegal pa 12,7 točke, 5,9 skokov in 2,6 asistence. V tekmovalni sezoni 2019/20 je bil izbran tudi za najkoristnejšega igralca prvega kola obračunov najboljših 16 moštev v EuroCupu.

Od leta 2009 je tudi član avstrijske reprezentance, katere dres je nazadnje nosil v pred kvalifikacijah za EuroBasket 2025. Na dveh obračunih je v povprečju dosegal 21,5 točke, 6,0 skokov in 6,0 asistenc.

“Po poškodbah Karla Matkovića in Aleksandra Šaškova smo se odločili, da skušamo najti igralca, ki nam bo lahko v najkrajšem možnem času priskočil na pomoč. Rešitev smo našli v Rašidu Mahalbašiću, ki je zadnjih nekaj dni tudi že treniral s člansko ekipo, zdaj pa smo uspeli doseči dogovor, da se nam pridruži v tem obdobju, ko nas čaka veliko število tekem. Mahalbašić je izkušen igralec, dokazan v evropskem košarkarskem prostoru, in verjamemo, da bo s svojimi karakteristikami doprinesel k naši igri na parketu,” je ob pridružitvi Mahalbašića povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje