Slovenske košarkarice odpihnile še Finsko

Reprezentance 15. Nov 201721:53 > 21:58
KZS

Slovenska ženska košarkarska je v drugem nastopu v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabeležila drugo zmago. V Celju je premagala Finsko s 97:57.

Finska in Slovenija sta se srečali že devetič, z današnjo zmago so bile šestkrat uspešnejše naše košarkarice, trikrat so bile boljše Finke. Pred tremi leti sta reprezentanci odigrali dve pripravljalni tekmi v Podčetrtku, obakrat je zmagala Slovenija (71:67 in 87:82). Finke so na evropskih prvenstvih nastopile petkrat, zadnji nastop pa sega v leto 1987. Najvišje mesto, ki so ga dosegle košarkarice iz daljnega severa je 11.

Izbranke Damirja Grgića so po dveh tekmah skupaj s Francijo na vrhu skupine E, na evropsko prvenstvo, ki bo 2019 v Latviji in Srbiji, pa potujejo zmagovalke osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip, poroča STA.

Slovenija bo kvalifikacije za EP nadaljevala februarja 2018, ko bo gostila Francijo in Romunijo, katero je premagala na prvi tekmi z 21 točkami prednosti.

Najboljša igralka na parketu je bila Eva Lisec, ki ji je ena ukradena žoga zmanjkala do trojnega dvojčka – 13 skokov, 12 točk, 9 ukradenih žog. Osemnajst točk je dosegla Annamaria Prezelj, dvanajst pa jih je dodala Rebeka Abramovič.