Goran Dragić najboljši evropski igralec, Dončić drugi

Reprezentance 10. Feb 201817:41 > 17:53
Jonathan Daniel, Getty Images Sport

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je prejel novo veliko priznanje. Dragić je bil izbran za najboljšega igralca Evrope v letu 2017, na drugem mestu seznama je Luka Dončić.

  Slovenska košarkarja sta prejela največ glasov v izboru, ki ga vsako leto organizira sloviti italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport. Kot je v navadi so svoje glasove za nagrajence prispevali igralci, trenerji in novinarji.

Nagrada se podeljuje že od leta 1979, Goran Dragić pa je prvi Slovenec, ki ga je doletela ta čast. Priznanje je dobil pred tekmo z Milwaukeejem.

“Če sem iskren, ga nisem pričakoval. Res smo imeli krasno poletje, osvojili smo zlato medaljo, ki je nismo pričakovali. Počaščen sem ob tem priznanju in delim ga s soigralci iz reprezentance, ki so bili velik del te zgodbe. Hkrati sem ponosen, da je moje ime ob takih igralcih, kot so Pau Gasol, Dirk Nowitzki ali Dražen Petrović, ki so večkrat prejeli to priznanje,” je za Gazzetto po prejetju nagrade spregovoril 31-letni Ljubljančan.

Dragić je pohvalil tudi reprezentančnega kolega Luko Dončića, ki velja za enega največjih talentov v svetu košarke: “Luka je fenomen in upravičeno sodi med največje evropske in svetovne talente. Star je šele 18 let, zato si od njega še veliko obetamo.”

Slovenski kapetan je na vrhu evropske košarke nadomestil Srba Miloša Teodosića, pred tem pa sta nagrado prejela Pau Gasol in Marc Gasol. Po šestkrat sta nagrado prejela Arvidas Sabonis in Dirk Nowitzki, petkrat Toni Kukoč, po štirikrat pa Dražen Petrović in Pau Gasol.