Prepelič: Kvalifikacije so neregularne! To je sr**je!

fiba.basketball

Ob včerajšnjem porazu Slovenije na kvalifikacijah za SP 2019 je kapetanski trak evropskih prvakov nosil Klemen Prepelić, ki pa je bil ob zaključku tekme tragični junak, saj je v zaključku zgrešil prosti met za izenačenje.

Slovenija je včeraj doživela že svoj drugi poraz v teh kvalifikacijah, a kljub vsemu ostaja na drugem mestu z dvema zmagama. Takoj po tekmi je ostro po FIBI udaril naš kapetan, ki novih oz spremenjenih in že tako čudnih pravil ne razume ravno najbolje.

Kot prvo pa je Klemen Prepelič pokomentiral tekmo: “enostavno si kot evropski prvaki tega ne bi smeli dopustiti. Videli smo, kaj se je zgodilo Špancem, da so imeli velike težave, pa so očitno boljša ekipa od nas, saj so nas premagali. Ta ekipa si takih stvari ne bi smela privoščiti.”

Zelo nazoren je bil tudi, ko gre za dejstvo, da štejejo vse tekme. “Kvalifikacije so neregularne. Tisoč in ena stvar, ki se spreminja v zadnjem trenutku. To je eno veliko sranje, ampak vsi smo v istem sranju. To moramo sprejeti, ker nimamo vpliva na to,” je brez dlake na jeziku pripomnil včerajšnji kapetan Slovenije.