Tudi Dončić na seznamu Trifunovića

KZS/Twitter

Rado Trifunović, selektor slovenske moške članske reprezentance, je objavil širši seznam kandidatov za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori, ki bosta na sporedu 28. junija oziroma 1. julija. Na seznamu tudi Luka Dončić.

fiba.basketball

Slovenska moška članska reprezentanca bo čez mesec dni začela s pripravami na tretji cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Nasprotnici izbrane vrste aktualnih evropskih prvakov v tretjem ciklu bosta reprezentanci Španije in Črne gore. Slovenija je po štirih tekmah v skupini A na drugem mestu z dvema zmagama in porazoma. Izbrance Rada Trifunovića v četrtek, 28. junija, čaka obračun s Španijo, v nedeljo, 1. julija, pa bo v Stožicah gostovala še reprezentanca Črne gore. Španci s štirimi zmagami zasedajo vrh skupine, Črnogorci so tretji z razmerjem 1:3.

Selektor Trifunović je na širši seznam uvrstil 21 košarkarjev, sicer pa lahko za posamezen kvalifikacijski cikel prijavi 24 igralcev. V primerjavi s februarskim spiskom je zgolj ena sprememba. Namesto poškodovanega Zorana Dragića se na seznam vrača Jan Kosi, ki je nase opozoril v pripravah na lansko evropsko prvenstvo. Na seznamu je tudi Luka Dončić, ki je odgovornim na zvezi sporočil: “Vi samo vse uredite, zelo rad bi igral.”

V drugi del kvalifikacij za SP se uvrstijo prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin.

Čez dober mesec igramo prvo tekmo v tretjem kvalifikacijskem oknu. Pred nami sta obračuna s Španijo in Črno goro na domačem terenu. Tega izziva se zelo veselimo in upamo na številno ter glasno podporo naših zvestih navijačev. Na seznam za tretje okno smo si želeli priključiti tudi Martina Kramplja in Mateja Kavaša, ki igrata v ZDA, a sta žal oba poškodovana. Širši seznam v primerjavi s februarskim ciklom ni bistveno spremenjen. Vsem igralcem, ki še tekmujejo v končnicah državnih prvenstev, želimo veliko športne sreče in uspehov, preostalim pa zaslužen počitek. Želimo si, da vsi igralci na zbor pridejo zdravi,” je ob tem dejal Trifunović, medtem ko je direktor moške članske reprezentance Matej Likar dodal: “V tretjem kvalifikacijskem oknu bomo v Stožicah gostili reprezentanci Španije in Črne gore. Junijski termin bo za celotno reprezentanco novost, na katero pa smo se dobro pripravili. Takoj po končanih državnih prvenstvih bomo na Košarkarski zvezi Slovenije, tako kot v preteklih letih, vsem igralcem s širšega spiska, nudili dvorano za košarkarske treninge, trenerja, fitnes in strokovno podporo ekipe Global sport clinic na čelu z dr. Mitjo Bračičem. Seveda bodo lahko igralci računali tudi na podporo in pomoč vseh članov štaba reprezentance. Na KZS verjamemo, da bodo naši zvesti navijače na obeh tekmah napolnili stožiško dvorano, kar bo igralcem na parketu zagotovo dodatna vzpodbuda.”