Slovenija tretja na svetovnem prvenstvu!

Reprezentance 12. Jun 20189:20 > 9:32
FIBA 3x3

Slovenska košarkarska reprezentanca 3x3 je na svetovnem prvenstvu v Manili osvojila končno tretje mesto, potem ko so bili Adin Kavgić, Simon Finžgar, Anže Srebovt in Gašper Ovnik z 21:15 boljši od Poljske.

Na Filipinih smo bili priča novemu izjemnemu uspehu slovenske 3×3 reprezentance. Svetovno prvenstvo so slovenski košarkarji zaključili na 3. mesto, potem ko so v malem finalu ugnali Poljsko.

Slovenci so do zmage prišli po velikem preobratu, saj so zaostajali že 11:5. Poljaki so bili izjemno razpoloženi pri metu iz razdalje, saj so zadeli kar pet metov za dve točki. Slovenski košarkarji so se v nadaljevanju zbrali, zadeli nekaj metov iz razdalje in nasprotnike ujeli pri izidu 14:14. V končnici sta glavno vlogo odigrala Simon Finžgar (7 točk) in Gašper Ovnik (10 točk). Slednji je pri izidu 18:15 zadel met za tri točke, nato pa s polaganjem potrdil tretje mesto.

Nizozemci v polfinalu znova boljši

Tako kot na lanskem svetovnem prvenstvu sta se v polfinalu srečali izbrani vrsti Slovenije in Nizozemske. Tudi letos so bili boljši fantje z dežele tulipanov. Naši košarkarji so polfinalno tekmo odlično odprli in povedli z 10:6. Sledil je delni izid 9:2, po katerem so si Nizozemci priigrali tri točke prednosti. Slovenci niso našli odgovora na nizozemsko “pick’n’roll” igro. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 21:16, pri Slovencih je bil ponovno najboljši Gašper Ovnik, ki je dosegel 7 točk.

V četrtfinalu močnejši od ukrajinskih udarcev

Slovenci so po izenačenem boju v četrtfinalu z 21:15 ugnali reprezentanco Ukrajine. Ukrajinci so igrali izjemno grobo, najprej je v udarec v oko prejel Anže Srebovt, nato sta jo skupila še Gašper Ovnik (prsni koš) in Adin Kavgić (obraz). Kljub temu so naši košarkarji zbrani vse do konca in s črte prostih metov potrdili uvrstitev v polfinale. Ovnik je dosegel osem točk, Srebovt jih je dodal šest.