Reprezentanco okrepila še trojica igralcev

Reprezentance 11. Sep 201810:39 > 10:43
Facebook

Na ponedeljkovem treningu se je moški članski reprezentanci pridružil še trio - Vlatko Čančar, Jurij Macura in Luka Rupnik, selektor Trifunović pa se je zvečer odločil, da priprave zapušča Luka Vončina. Za tekmi proti Latviji in Turčiji ima strokovni štab na razpolago še petnajst košarkarjev.

KZS

Pred začetkom ponedeljkovega večernega treninga so člani #mojtim opravili še skupinsko fotografiranje ter nekaj časa namenili predstavnikom medijev. Treniralo je šestnajst košarkarjev, saj so ekipo danes okrepili trije košarkarji, ki si kruh služijo v Španiji.

Vlatko Čančar je s 13,2 točkami na tekmo četrti strelec slovenske reprezentance v teh kvalifikacijah. Luka Rupnik je poleg Čančarja in Matica Rebca edini košarkar na seznamu kandidatov za četrti cikel kvalifikacij, ki je zaigral na vseh dosedanjih šestih tekmah.

Novinec v izbrani vrsti pa je Jurij Macura, ki se je prvič udeležil priprav članske reprezentance. Košarkar Baskonie je nase opozoril z odličnimi igrami na evropskem prvenstvu za fante do 20 let divizije B, na katerem je Slovenija zasedla drugo mesto. 210 centimetrov visoki košarkar je bil izbran v najboljšo peterko omenjenega tekmovanja.

Po koncu večernega treninga je selektor Trifunović naznanil, da se od priprav poslavlja Luka Vončina“Dočakali smo prihod še zadnje trojice košarkarjev in končno trenirali v kompletni postavi. Vsi trije so prišli dobro razpoloženi in verjamem, da nam jih bo uspelo hitro vpeljati v igralni sistem. Do tekme proti Latviji imamo na voljo še šest treningov, na katerih se moramo čim bolj uigrati. Z današnjim dnem se od priprav poslavlja Luka Vončina, ki se vrača v svoj klub. Luki se zahvaljujem za trdo in vestno delo na treningih ter mu ob tej priložnosti želim uspešno klubsko sezono.”

1. kolo, petek, 14. september, ob 18.30 (Riga, Latvija):
LATVIJA : SLOVENIJA

2. kolo, ponedeljek, 17. september, ob 20.00 (Stožice, Ljubljana):
SLOVENIJA : TURČIJA