Trifunović predstavil seznam: Zoki je nazaj!

Reprezentance 14. Feb 201915:00 > 15:03
Getty Images

Na novinarski konferenci pred zaključnim turnirjem Pokala Spar je bil gost tudi selektor slovenske moške članske reprezentance Rado Trifunović. Košarkarski javnosti je razkril seznam košarkarjev, ki se bodo v ponedeljek zbrali na pripravah za zadnji tekmi kvalifikacij za SP.

Moško člansko košarkarsko reprezentanco čakata še zadnji dve tekmi v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo. Najprej bodo izbranci Radovana Trifunovića v petek, 22. februarja, ob 17. uri po slovenskem času gostovali v turški Ankari in nato v ponedeljek, 25. februarja, ob 19. uri v Stožicah gostili reprezentanco Ukrajine. Pred odhodom v Turčijo bodo reprezentanti trenirali v Ljubljani.

”V bistvu se izredno veselim dogodka in ogleda tekem vseh štirih ekip. Pokalno tekmovanje je vedno nekaj posebnega in ima svoj določen naboj. Na takšnih tekmovanjih nekako nikoli ne moreš reči kdo je favorit, saj se kaj hitro lahko zgodijo kakšne presenečenja. Vsem štirim ekipam želim dobro igranje na tekmah. Seznam kandidatov za 6. tekmovalni ciklus v kvalifikacijah za SP je znan, odločil sem se za dokaj podobno ekipo, ki je igrala v zadnjem ciklu, le da smo dodali še Z. Dragića, Rupnika in Špana. Ni pa poleg Mahkovica in Čebaška, Bratec je pa rezerva. Želim si predvsem to, da na obeh tekmah igralci pokažejo željo po dokazovanju, borbi in zmagi, ne glede na to, da smo mi že zunaj vseh možnosti za uvrstitev na SP. Sem pa tudi prepričan, da se tega zavedajo oziroma si želijo tudi igralci.”