EP U20: Slovenija dobila triler proti Črni gori

Reprezentance 21. Jul 201916:50 > 16:52
fiba.basketball

Slovenska reprezentanca fantov U20 je na svoji zadnji tekmi evropskega prvenstva v Tel Avivu premagala Črno goro (75:73) in zasedla končno 11. mesto. Košarkarji so prvenstvo končali z izkupičkom treh zmag in štirih porazov, po zmagi nad Italijo pa so Sloveniji zagotovili obstanek v elitni diviziji.

Slovenski košarkarji so v boj za 11. mesto krenili brez poškodovanega Leona Stergarja, po tekmi premora pa se je na parket vrnil David Kralj, ki je bil v prvem delu tekme tudi najzaslužnejši za prednost Slovencev. V prvem polčasu sta se ekipi vseskozi izmenjavali v vodstvu. Naši fantje večjih težav v napadu danes niso imeli, v obrambi pa sta jim največ preglavic povzročala Marko Simonović in Vuk Popović. Miha Škedelj (8 točk v prvem polčasu) in David Kralj (12 točk v prvem polčasu) sta bila danes zelo razpoložena za igro in sta do glavnega odmora dosegla več kot polovico točk Slovenije. Prvi polčas se je končal z rezultatom 37:34 v korist Slovenije.

Uvodne minute drugega dela so pripadle slovenskim košarkarjem, ki so z delnim izidom 10:4 prišli do prve višje prednosti. S košema Škedlja in Klavžarja dobre štiri minute pred koncem tretje četrtine pa je Slovenija povedla za 13 točk. Črnogorci so zadeli nekaj posrečenih metov in uspeli znižati zaostanek, a so naši fantje z zanesljivo igro v napadu uspeli obrdžati prednost. Pred koncem četrtine je z atraktivnim zabijanjem navdušil David Kralj in Slovenija je tretjo četrtino dobila s 57:48.

V zadnji četrtini so se Črnogorci na krilih Simonovića vrnili v igro za zmago in štiri minute pred koncem tekme znižali na 65:61. Črnogorci so se v naslednjih dveh minutah povsem približali, 50 sekund do konca je bilo 72:70 v korist Slovenije. Trideset sekund pred koncem je Klavžar s svojo deseto točko povišal na + 4, kar je bilo na koncu tudi dovolj za zmago Slovenije.

David Kralj je v statistiko vpisal 23 točk in 5 skokov, Miha Škedelj 21 točk in 8 skokov, odlično je v drugem delu igral tudi Nejc Klavžar, ki je tekmo končal pri 11 točkah in 7 podajah.

Vir: KZS.si