"Dokler jih ne bo nekdo odpihnil, bo Američanom vseeno"

Reprezentance 30. Jul 201911:53 > 11:54
Jesse D. Garrabrant/Getty Images

Francoski košarkar Evan Fournier pravi, da Američane Svetovno prvenstvo v košarki na Kitajskem ne bo zanimalo vse do trenutka, ko jim bo nekdo izprašil zadnjice.

Ameriški selektor Gregg Popovich ima velike težave z zbiranjem košarkarjev za nastop na prihajajočem SP-ju na Kitajskem, potem ko je njegovo povabilo zavrnilo več kot 10 igralcev, zato pa so bili pri reprezentanci ZDA primorani vpoklicati še dodatnih šest košarkarjev. 

Povezano

“Kaj naj rečem o tem? Oni vsakič uničijo konkurenco. Kaj bi jih lahko motiviralo, da pridejo na Svetovno prvenstvo? Zakaj bi jim bilo mar? Dokler jim nekdo ne izpraši zadnjic, ne bodo motivirani,” je dejal Evan Fournier, ki v ligi NBA igra za Orlando.  

Na vprašanje ali je skrajni čas, da Američani ne pridejo spet na vrh košarkarskega sveta, je Francoz odgovoril: “Bilo bi lepo. Vseeno pa navzlic odsotnosti največjih zvezdnikov Američani ostajajo favoriti z zelo močno ekipo.”

Francozi bodo na Kitajskem igrali v skupini G proti Dominikanski Republiki, Nemčiji in Jordaniji. Američani so v skupini E, skupaj s Turčijo. Češko in Japonsko.