Đorđević izbral igralce za sklepni del priprav na SP

Aleksandar Đorđević je po igralski karieri uspešno presedlal v trenerske vode. Foto: Jamie Squire/Getty Images

Selektor košarkarske reprezentance Srbije Aleksandar Đorđević bo priprave na svetovno prvenstvo nadaljeval s 14 igralci.

V sklepni fazi priprav ne bodo sodelovali Dejan Todorović, Aleksa Avramović in Nikola Jovanović.

To pomeni, da v boju za nastop na svetovnem prvenstvu ostajajo Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov in Boban Marjanović.

Srbija v soboto v beograjski “Štark areni” ob 21. uri odigrala tekmo z Litvo, s katero se bo pomerila tudi 12. avgusta v Kaunasu.

Zasedba Đorđevića bo nato med 16. in 18. avgustom sodelovala na pokalu Akropolis, kjer se bo merila z Grčijo, Italijo in Turčijo.

Srbski košarkarji bodo na Kitajsko odpotovali 20. avgusta, kjer bodo pred pričetkom prvenstva odigrali še tri tekme. V Aziji se bodo tako srečali še z Italijo, Novo Zelandijo in Francijo.

Srbija bo svetovno prvenstvo otvorila 31. avgusta, ko jo čaka prva tekma v skupini D. Nasprotnik bo Angola, v skupini s Srbijo pa so še Filipini in Italija.

Na končnem seznamu igralcev bo prostora za 12 imen.