Slovenski košarkaši v Mariboru že začeli s pripravami

Reprezentance 16. Feb 202022:01 > 22:23
KZS

Del slovenske moške članske košarkarske reprezentance je že zbran v Mariboru, kjer se bodo izbranci selektorja Rada Trifunovića pripravljali za začetek kvalifikacij za EuroBasket 2021.

Na uvodnem treningu je vadilo sedem reprezentantov. Igralci Kopra Primorske in Cedevite Olimpije so namreč ravno v času treninga igrali finale 19. Pokala Spar, Luka Rupnik pa bo v Slovenijo prispel v nedeljskih večernih urah. Ekipa bo v polni zasedbi zbrana na ponedeljkovem večernem treningu, ko se bosta ekipi kot zadnja priključila najizkušenejša Jaka Blažič in Edo Murić.

Slovenija skupaj z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino igra v kvalifikacijski skupini F. Slovence dvoboj v Sombotelu čaka v četrtek, 20. februarja, ob 18. uri. Tri dni kasneje bo reprezentanca v Kopru gostil ekipo Avstrije. Tekma v Bonifiki se bo v nedeljo, 23. februarja, začela ob 17. uri.

Selektor Rado Trifunović bo na uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo računal na 14 košarkarjev. Iz zadnje reprezentančne akcije, ko so Slovenci februarja 2019 v kvalifikacijah za SP izgubili v Turčiji ter doma premagali Ukrajino, so med izbranci Luka Rupnik, Edo Murić, Blaž Mesiček, Jan Kosi, Gregor Hrovat in Žiga Dimec. Med povratniki najdemo Blaža Mahkovica, ki je bil z reprezentanco na preostalih petih kvalifikacijskih ciklih za nastop na SP, Jurija Macuro, ki je nastopil septembra 2018 ter Klemna Prepeliča, Jako Blažiča in Alekseja Nikolića, ki so dres z državnim grbom nazadnje nosili junija 2018. Ognjeni krst v reprezentančnem dresu pa se obeta novincem Jordanu Morganu, Alenu Hodžiću in Martinu Kramplju.

Reprezentanca se bo v Mariboru pripravljala do srede, ko se bo po kosilu odpravila v dobrih 150 kilometrov oddaljeni Sombotel. Na Madžarskem bodo aktualni evropski prvaki še isti dan preizkusili koše v dvorani Arena Savaria, kjer jih torej v četrtek, ob 18. uri čaka začetek kvalifikacij za EuroBasket 2021.