Kvalifikacije za OI zaenkrat niso ogrožene?

Reprezentance 18. Mar 202011:31 > 11:35
KZS/Twitter

Kvalifikacije za olimpijski košarkarski turnir so na sporedu med 23. in 28. junijem, FIBA pa zaenkrat še ne razmišlja o spremembi termina za kvalifikacijske turnirje, ki bodo potekali v Srbiji, Litvi, na Hrvaškem in v Kanadi.

KZS

To je za srbski portal Nova.rs razkril Fibin direktor za tekmovanja Predrag Bogosavljev. Slednji je še dodal, da je zaradi pandemije koronavirusa trenutno prestavljen žreb za košarkarske turnirje v Tokiu. To velja tako za žensko kot za moško konkurenco.

Termini kvalifikacijskih turnirjev za zdaj ostajajo nespremenjeni. Sproti bomo spremljali razvoj dogajanj. Ves čas smo v kontaktu z Mednarodnim olimpijskim komitejem, ki je že sporočil, da bodo Olimpijske igre potekale v predvidenem terminu,” je povedal Bogosavljev.

Veliko težavo za olimpijski turnir v košarki predstavlja možnost, da bi se Liga NBA po prekinitvi nadaljevala in zaključila šele poleti, ko bi bile na sporedu olimpijske igre. To bi pomenilo, da bi največji svetovni košarkarski zvezdniki izpustili olimpijske igre v Tokiu.

Nočem sodelovati v kakršnihkoli špekulacijah. Če bo prišlo do kakšnih sprememb, bo FIBA takoj obvestila vse svoje članice in javnost,” dodaja Bogosavljev.

Naj vas spomnimo, da je v boju za igranje v Tokiu tudi slovenska reprezentanca, ki ji je žreb namenil skupini v Litvi. Aktualni evropski prvaki se bodo za mesto na olimpijskem turnirju merili z Litvo, Poljsko in Angolo.