Diši po lepem poletju

Košarka 20. Jun 202211:35 0 komentarjev
Gregor Hrovat. Foto: Aleš Fevžer

"Po dolgi sezoni bi še kako prav prišel počitek. A ob misli na reprezentanco, ga bom zlahka zamaknil v julij," med pripravami slovenske košarkarske izbrane vrste na tekmi s Hrvaško in Švedsko v kvalifikacijah za SP 2023 razmišlja Gregor Hrovat.

Manj kot 100 prostih ur si je po koncu sezone namenil Gregor Hrovat. “Sezona je bila dolga in naporna. Ne skrivam utrujenosti. A reprezentanca je vedno nekaj posebnega. Gre za veliko čast. Ob igranju zanjo košarkar pozabi tudi na bolečine in utrujenost,” pripoveduje 27-letni Primorec, ki se s soigralci vse od preteklega tedna pripravlja na tretje kvalifikacijsko oknu v boju za nastop na svetovnem prvenstvu 2023.

“Imamo dobre možnosti za lepo poletje. Leta 2017, ko je Slovenija postala evropski prvak, žal, nisem bil del ekipe. Zdaj želim pomagati,” na dejstvo, da je junijska akcija obenem tudi znanilec pestrega košarkarskega poletja poudarja Hrovat in s tem meri na septembrski EuroBasket, na katerem bo Slovenija branila zlato. Toda … “Korak za korakom. Iz tekme v tekmo. Fokus je zdaj na Hrvaški,” je proti 30. 6. pogledal Koprčan.

Foto: Aleš Fevžer

“Ko nam je na uho prišla informacija, da so bile Stožice razprodane v dveh urah, smo bili navdušeni. Obetamo si lahko fantastično vzdušje. Navijači nas lahko ponesejo do pomembne zmage. Po dveh februarskih spodrsljajih jo potrebujemo. A to je bila dobra šola. Ni prostora za napake. Pokazati moramo pravi obraz,” po uvodnem sklopu priprav in pred selitvijo v Trst, kjer se bo Slovenija v sobotni pripravljalni tekmi pomerila z Italijo, dodaja olimpijec.

Preteklo sezono odigral v dresu Ortheza, se veselil pokalne lovorike in tretjega mesta v državnem prvenstvu. S francoskim klubom je imel sicer sklenjeno pogodbo za eno sezono z možnostjo podaljšanja, a jo je pred kratkim razdrl. Vseeno priznava, da obstaja obojestranski interes za nadaljnje sodelovanje in podpis nove pogodbe. V nasprotnem primeru bo iskal osmega delodajalca, po tem ko je igra za koprski Koš, Helios, Olimpijo, Bayreuth, Afyon Belediye, Cholet in že omenjeni Pau Orthez.

Slovenija se bo v tretjem Fibinem kvalifikacijskem oknu za SP 2023 najprej v Stožicah pomerila s Hrvaško (30. 6.), nato pa jo čaka še gostovanje na Švedskem (3. 7.). Obe tekmi si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.