KZS razkriva logotip ženskega EP v košarki

Košarka 8. Mar 202212:52 > 13:00 0 komentarjev
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca. Foto: Aleš Fevžer

Slovenija in Izrael bosta med 15. in 25. junijem prihodnje leto gostila 39. izvedbo evropskega prvenstva v košarki za ženske. Vsaka izmed držav gostiteljic bo gostila dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela pa se bodo igrali v Sloveniji. Slovenski skupinski del se bo odvijal v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, medtem ko bodo evropske prvakinje okronane v Ljubljani. FIBA je na današnji mednarodni dan žena razkrila logotip prvenstva.

Logotip in celostna grafična podoba prvenstva, ki ju je oblikovala slovenska agencija Zadrga, združujeta izrazite geografske značilnosti držav gostiteljic – Sredozemskega morja in Alp – ter s prepoznavno in drzno grafično paleto poudarjata vznemirljivost ženske košarke, so zapisali pri KZS.

“Navdušeni smo, da smo dosegli nov mejnik na poti do ženskega EuroBasketa 2023, za katerega sem prepričan, da ima potencial, da bo najuspešneje doslej,” je dejal izvršni direktor FIBA Kamil Novak ter dodal: “Logotip sta izbrali nacionalni košarkarski zvezi Izraela ter Slovenije in veseli smo, da je njihovo uspešno sodelovanje dalo izdelek, nad katerim so vsi navdušeni.”

Foto: KZS

Na evropskem prvenstvu bo zaigralo šestnajst reprezentanc, ki bo razdeljenih v štiri skupine s po štirimi ekipami. Poleg varovank Georgeja Dikeoulakosa in Izraelk, ki v kvalifikacijah sicer nastopajo, a so si oboje na EuroBasket kot gostiteljice že utrle pot, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugo uvrščene reprezentance.

Zadnje žensko evropsko košarkarsko prvenstvo sta lani gostili Francija in Španija. Četrtič v zgodovini se bo odvilo v so-organizaciji dveh držav. Turnir najboljših ekip stare celine boste lahko spremljali na televiziji Sportklub!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!