Mike Tobey za Slovenijo v omejenem obsegu

Evroliga 26. Jul 202212:25 > 29. Jul 2022 10:08 1 komentar
Mike Tobey. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski reprezentančni center Mike Tobey je tudi uradno podpisal pogodbo z Barcelono, kar med drugim pomeni, da v novembrskem in februarskem delu kvalifikacij za nastop na svetovno prvenstvo 2023 ne bo na voljo reprezentanci.

Katalonski športni velikan Barcelona je tudi uradno naznanil, da se z novo sezono v  Blaugrano seli ameriški center s slovenskim potnim listom Mike Tobey. Kar 213 centimetrov visoki olimpijec je po štirih sezonah v Valencii z nekdanjim evropskim klubskim prvakom podpisal enoletno pogodbo, zapolnil pa naj bi vrzel, ki je nastala po hudi poškodbi Nikole Mirotića.

Še pred novim klubskim poglavjem čaka 27-letnega Američana novo slovenska reprezentančna avantura. V kratkem se bo namreč priključil pripravam slovenske reprezentance na evropsko prvenstvo 2022. Ker pa je Tobey okrepil evroligaško moštvo, to pomeni, da v novembrskem in februarskem Fibinem oknu ne bo na razpolago slovenskemu selektorju Aleksandru Sekuliću.

Z novo sezono bo takšnih košarkarjev kar nekaj. Evroligaški status imajo namreč poleg njega tudi Klemen Prepelič (Valencia), Žan Mark Šiško (Bayern), Žiga Samar (Alba) in Gregor Glas (Partizan), a pri zadnjih dveh obstaja možnost, da se bosta kalila v kakšen drugem okolju. V nadaljevanju kvalifikacij za SP 2023 bodo seveda manjkal tudi košarkarji iz lige NBA (Goran Dragić, Vlatko Čančar in Luka Dončić). Ker je slovenska hiba predvsem višina, utegne aktualen znova postati Jordan Morgan. Ta bo v novi sezoni igral za Konysport v Turčiji.