Nad Fince s Prepeličem in novincema

Košarka 28. Feb. 202213:45 > 14:131 komentar
Delite:
Klemen Prepelič

Poleg Klemna Prepeliča, ki je po težavah s hrbtom uspešno prestal ponedeljkov dopoldanski trening, bosta v slovenskem kadru za kvalifikacijsko tekmo s Finsko (17.30, prenos na SK1) tudi Žiga Samar in Luka Ščuka.

“Reprezentančna zdravniška služba je opravila odlično delo, saj je počutje Klemna Prepeliča, ki je tekmo na Finskem izpustil zaradi bolečin v hrbtu, veliko boljše. Slovenski ostrostrelec je tako opravil ponedeljkov dopoldanski trening ter bo na tekmi po najboljših močeh skušal pomagati svojim soigralcem,” so iz KZS sporočili po dopoldanskem treningu v Bonifiki.

Spomnimo, Prepelič je na ogrevanju pred petkovo tekmo na Finskem začutil močne bolečine v hrbtu, tako da nanj selektor Aleksander Sekulič ni mogel računati. Slovenija je kmalu zatem doživela prvi poraz (86:76) v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2023.

Priložnost, da se Finski oddolžijo za poraz, bodo imeli Slovenci že danes. Povratna tekma v Kopru se bo začela ob 17.30, v neposrednem prenosu pa jo boste lahko spremljali na Sportklubu.

Sekulič se ob tem odločil za spremembi v kadru. Na tribuno se selita Matic Rebec in Jakob Čebašek. Prvič pa bosta priložnost dobila krilni center Olimpije Luka Ščuka in 21-letni organizator igre Žiga Samar, ki navdušuje v dresu Fuenlabrade. Število košarkarjev z vsaj enim nastopom za člansko reprezentanco se bo tako povzpelo na 100.

Komentari

Vaš komentar