Naturalizirani Slovenec dobiva novega delodajalca

Košarka 2. Jan 20229:47 > 19:41

Potem ko zaradi poškodbe Sloveniji ni mogel pomagati v olimpijskih kvalifikacijah in v Tokiu, se Jordan Morgan očitno vrača na košarkarske parkete. Nekdanji košarkar Petrol Olimpije bo kariero nadaljeval v Italiji.

Jordan Morgan je prvič slovensko košarkarsko javnost nase opozoril v sezoni 2017–2018, ko je branil barve tedanje Petrol Olimpije. Še bolj pozorni smo nanj postali v začetku leta 2020, ko je slovenska reprezentanca pred kvalifikacijami za letošnji Eurobasket iskala novo rešitev na centrskem položaju. Vodilni možje zveze so zavihali rokave in Morgan je dobil slovensko državljanstvo. Na štirih tekmah je za Slovenijo v poprečju dosegel 14,2 točke in 8,5 skokov na tekmo. V majici s Triglavom na prsih je Američan pustil dober vtis.

Kdo ve, ali bi Morgan Slovenijo lani zastopal na Olimpijskih igrah v Tokiu, če ne bi pred finalom Eurocupa staknil hude poškodbe kolena. Njegov Unics je ostal brez naslova, ki je šel v Monako, Slovenija pa brez centra.

Kljub povratku Morgana je glavni kandidat za Eurobasket Tobey

Težave s kolenom so očitno preteklost, saj se 30-letnik z novim letom vrača v tekmovalni pogon in je tik pred sklenitvijo pogodbe z italijanskim prvoligašem Reyner Venezio. Na parkete bo tako znova stopil košarkar, ki je lahko še kako zanimiv za prihodnost slovenske reprezentance.

Ta bo septembra na Eurobasketu branila evropski naslov, glavni kandidat za mesto naturaliziranega košarkarja pa kljub povratku Morgana ostaja Mike Tobey, ki je lani poleti sijajno nadomestil poškodovana Anthonyja Randolpha in Jordana Morgana.

Komentari

Vaš komentar