Rogaška po drami proti Iliriji kot zadnja v polfinale

Košarka 15. Feb 202221:22 > 21:34 0 komentarjev
Foto: Matic Javornik/KK Rogaška

Znana sta oba polfinalna para pokala Spar, ki se bo z zaključnim turnirjem odvil v četrtek in petek. Kot zadnji so se med najboljše štiri prebili košarkarji Rogaške, ki so kljub porazu (84:88) napredovali zaradi boljše razlike v koših.

Rogaška si po zmagi v Ljubljani za šest točk (70:76) na domačem obračuni ni smela privoščiti poraza višjega od petih točk. V Rogaški Slatini je bilo izjemno vroče in razburljivo, po pravi srhljivki pa si je napredovanje zagotovila domača zasedba.

Ilirija je 35 sekund pred koncem – pri vodstvu s 85:81 – zahtevala minuto odmora in po zadetem metu za tri točke Luke Vončine povedla z 88:81. Po domači minuti odmora je Domen Bratož pod prekrškom zadel met za dve točki in nato še dodatni prosti met, v zadnjem napadu pa Vončina ni zadel trojke za želeno zmago s sedmimi točkami prednosti.

Vroč zaključek tekme v Rogaški:

Pri Rogaški je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Bratož z 20 točkami, izkazal pa se je tudi Ronald Eugene Jackson s 14 točkami in 15 skoki. Pri Iliriji je Vončina dosegel 25, Miha Cerkvenik pa 16 točk.

Po tekmi v Rogaški Slatini so znani vsi udeleženci zaključnega turnirja v dvorani na Kodeljevem. Vse tekme si boste lahko v neposrednem prenosu pogledali na Sportklubu.

Pokal Spar, zaključni turnir

Polfinalni tekmi, četrtek, 17. februarja:

17.30 Helios Suns – Rogaška
20.30 Cedevita Olimpija – Krka

Finale, petek, 18. februarja, ob 20.30