1.SKL: Zmagi Krke in Term Olimia Podčetrtka

Slovenija DP 10. Nov 20207:32 > 7:38
KD Hopsi Polzela / Facebook

V ponedeljek zvečer sta se na Polzeli in v Novem mestu odigrali četrta tekma 7. kola in prva tekma 8. kola v 1.SKL. Na Polzeli je domača ekipa morala priznati premoč 76:95 gostom iz Podčetrtka, Krka pa je brez opaznih težav odpravila oslabljeni Zlatorog (111:57).

Košarkarji iz Podčetrtka po tritedenskem premoru niso izgubili občutka za zmago. Na Polzeli so dosegli že svojo četrto na petem dvoboju, boljše razmerje v zmagah imajo trenutno le Novomeščani (6-0). Izbranci gostujočega trenerja Davorja Brečka so si v 12. minuti pridelali zaostanek osmih točk (24:32), nato pa strnili svoje vrste in gostitelje zasenčili v vseh prvinah igre. Le tri minute so potrebovali, da so izenačili izid (34:34), z dobro in učinkovito predstavo pa nadaljevali vse do konca polčasa (50:42). Tudi v drugi polovici tekme so bili vselej korak pred gostitelji, predvsem po zaslugi Sima Atanackovića, s 27 doseženimi točkami najbolj učinkovitega igralca dvoboja, a tudi Sandija Čebularja, ki so ga malenkosti ločile do trojnega dvojčka (17 točk, 11 podaj in 9 skokov) ter Nejca Strnada in Anžeta Cerkovnika, ki sta dosegla po 15 točk. Pri domači ekipi je bil strelsko najbolj učinkovit Aaron Wesley Carver s 17 točkami in 12 skoki, Žiga Jurček je prispeval 15 točk in osem skokov, Josip Mikulić pa 15 točk.

V 8. kolu bodo 14. novembra Hopsi gostili Rogaško, Terme Olimia Podčetrtek pa 16. novembra, v televizijskem prenosu na Sportklubu, Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur.

Standings provided by SofaScore LiveScore